Foto:

Heemsteresch blij met nieuwe duofiets

Door Hans Assink

Bewoners kunnen gaan toeren

Jan Waanders van Vof Waanders Rijwielen heeft afgelopen zaterdagmorgen de nieuwe duofiets officieel uitgereikt aan de bewoners van verpleegtehuis De Heemsteresch in Den Ham. Voor de bewoners goed nieuws, want die kunnen dankzij de elektrische duofiets wat vaker op pad. "Het was een lang gekoesterde wens van het verpleeghuis'', zegt Jan Waanders, die een taart had meegenomen om de overhandiging extra feestelijk te maken.

Den Ham - Jan Waanders werkte graag mee aan het verzoek van De Heemsteresch om een nieuwe duofiets te leveren voor de bewoners. Hij wil er niks aan verdienen en heeft de fiets tegen kostprijs geleverd. Normaal kost zo'n elektrische duofiets wel zo'n 8.500 euro.

Bij De Heemsteresch zijn ze maar wat blij met de duofiets. "Ze hebben er lang op moeten wachten'', zegt Waanders. 'De levertijd is acht tot tien weken. Ze hebben hem vorige week al gebruikt. Ik heb hem weer even opgehaald om hem zaterdag officieel te kunnen overhandigen. Het was een lang gekoesterde wens. In het Krönnenzommer in Hellendoorn hebben ze ook zo'n fiets en die bevalt heel erg goed. Wel zit er een flink prijskaartje aan. Ik heb hem tegen de kostprijs geleverd, met een onderhoudscontract erbij. De beurt na drie, vier maanden is gratis en ze hebben een aantal servicebeurten tegen gereduceerd tarief.''

De fiets heeft elektrische ondersteuning om het toeren wat makkelijker te maken. De bijrijder kan meetrappen, maar dat hoeft niet. De stoel voor de bijrijder is draaibaar, legt Waanders uit, zodat instappen makkelijker wordt. "Ze kunnen een gordel omdoen, de voeten kunnen vastgezet worden - alle bewoners kunnen mee'', zegt Waanders.

De afstanden die gefietst kunnen worden zijn 'redelijk' volgens Waanders. "Er zit een groot accupakket in. Je kunt er best ver mee fietsen. Dertig kilometer is geen enkel probleem. In Hellendoorn hebben ze er goede ervaringen mee. Ze beleven er veel plezier aan.'' De eerste dagen bij Heemsteresch waren niet anders.

Meer berichten