De Turftrappers doen mee aan de Turvenloop.
De Turftrappers doen mee aan de Turvenloop. (Foto: )

Turftrappers geven het startsein

Door De Koerier

Turvenloop toe aan vijfde editie

De Turvenloop in Langeveen is aan het eerste lustrum toe. Op zaterdag 29 december wordt het hardloop- en wandelevenement voor de vijfde keer gehouden. Het motto is nog altijd 'Leven is bewegen'.

Langeveen/Bruinehaar – Tussen Kerst en Oud en Nieuw, op zaterdag 29 december, wordt in Langeveen voor de vijfde keer de Turvenloop gehouden. Dit hardloop- en wandelevenement wordt georganiseerd door Carnavalsvereniging de Turftrappers en Fysiotherapie Langeveen Manderveen, met als overkoepelend motto 'Leven is bewegen'.

Het bijzondere aan de Turvenloop is dat er zowel kan worden hardgelopen als dat er kan worden gewandeld. "Wil je het natuurschoon in Langeveen en Bruinehaar verkennen, dan kan dit door te gaan wandelen'', vertelt Astrid Plegt namens de organisatie.

Voor de wandelaars worden drie nieuwe routes uitgezet. "Vanaf half tien 's ochtends kun je meedoen aan drie nieuwe routes, van 6, 12 en 18 kilometer. Onderweg zijn er rustpunten met koffie of een lekkere erwtensoep en kan een kippenboerderij bekeken worden. Wil je lekker sportief bezig zijn, dan ga je vijf of tien kilometer hardlopen. Om 11.11 uur 's ochtends begint de 10 kilometer en om 13.00 uur de 5 kilometer. Voor de kinderen begint 's middags om 14.00 uur de verklede kidsrun. Start en finish zijn voor alle afstanden op het Drieschicht in Langeveen.''

Bedrijvenloop

Naast individuele hardlopers kunnen ook teams meedoen aan de Turvenloop, in de bedrijvenloop. Vorig jaar bleek dit met zo'n twaalf teams een succesvol onderdeel te zijn. Meedoen aan de bedrijvenloop kan als bedrijf of als organisatie, maar ook vriendengroepen en verenigingen zijn met minimaal drie personen van harte welkom. Het winnende team krijgt een wisselbokaal en een aantal consumptiemunten.

Dit jaar zullen ook prins Paul en adjudant Herman met hun hofdames Simone en Jorien van Carnavalsvereniging de Turftrappers in de Turvenloop meelopen, en wellicht meezingen.

Zie www.turvenloop.nl.

Meer berichten