Foto:

Twirlster Maud Jansen plaatst zich voor het NK

Vroomshoop - Twirlster Maud Jansen van De Harmonie Vroomshoop heeft zich opnieuw geplaatst voor het NK. Dat kan omdat er twee bonden zijn die een NK organiseren: NBTA en KNMO.

Afgelopen zaterdag deed Maud Jansen mee aan de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap twirl in Hoofddorp. Uit het hele land kwamen de beste twirlster bij elkaar om tegen elkaar te strijden. Het was een dag met meer dan 200 optredens in verschillende categorieën. Voor Maud was het geen onbekend gebeuren, ze heeft al meerdere keren op deze voorrondes gestaan, maar dit jaar voor het eerst met twee onderdelen. Om op de voorrondes te mogen staan moeten op concoursen de benodigde punten behaald zijn. Maud deed dat met zowel haar dance als met haar 1-baton routine.

Maud ging van start met haar 1-baton en liet een keurige routine aan de jury zien. De jury was lovend over haar strakheid waarmee ze deze routine neerzette. Ze werd 19e in een veld van 49 deelnemers. Haar dance was na de pauze aan de beurt. De spanning was eraf bij Maud en dat was heel goed terug te zien in haar dance. Maud beleefde de muziek intens en bracht dit over bij de jury die genoten van haar optreden op muziek van de Trolls 'True Colors'. Dit was ook terug te zien op het juryrapport waar ze een compliment kreeg voor haar uitstraling en haar showmanschap. Met haar uiteindelijke 10e plek mocht ze door naar het NK. Een plek bij de beste vijftien was daarvoor vereist.

Meer berichten