Gert Dogger heeft de bal in de linker hoek geschoten namens Voorwaarts.
Gert Dogger heeft de bal in de linker hoek geschoten namens Voorwaarts. (Foto: )

Voorwaarts wint laat

Door De Koerier

Voorwaarts speelde zaterdag de kater van de nederlaag tegen Mariënberg weg tegen Blauw Wit '66 uit Holten.

Westerhaar - Op een fris sportpark 't Twistveen werd om half drie begonnen zonder Bram Visser wegens werk, voor hem begon Michel Lensen aan de aftrap.

In de beginfase kreeg Blauw Wit kreeg een paar corners en moest Jordy Wolters redden toen Dinand Stuifzandt al uitgespeeld was. Maar gaandeweg herstelde Voorwaarts het evenwicht. En in de 11e minuut leverde de eerste kans meteen een doelpunt op. Vanuit een klutssituatie werd Gert Dogger vanaf rand strafschopgebied aangespeeld. Niet hard, maar uiterst secuur vond hij de linker benedenhoek. Erg bevrijdend werkte dit echter niet. Het team bleef angstig spelen. Met veel spelers rond de zestien. In de 24e minuut leverde een duw van Bjorn Wessels een vrije trap op, die werd goed genomen door Jasper Kampman. Keeper Dinand Stuifzandt kon wel keren maar niet vasthouden. De rebound was een prooi voor Stefan Dijkink: 1-1.

In de tweede helft speelde Voorwaarts met veel meer energie. Er werd hoger druk gezet en gedurfder gespeeld. Vooral tussen de 46e en 65e minuut leverde dit veel kansen, mogelijkheden en corners op. Maar Dogger, Slatius, Klos en Lensen waren niet erg gelukkig in de afwerking. Voorwaarts hield het initiatief maar de echte grote kansen bleven uit. Tot de 82e minuut. Eindelijk het moment voor Mauro Slatius, zegt voorzitter Ron Legebeke. "Hij hikte er al lang tegenaan, maar misschien is hij er nu van verlost. Hij speelde zichzelf goed vrij en schoot via de handen van de keeper de verlossende 2-1 binnen.'' In de slotfase misten Slatius en van Nuil nog de kansen voor een ruimere voorsprong. Zaterdag komt Juliana op bezoek.

Meer berichten