Foto: ALLD-fotografie

Fit worden met yoga, Tai Chi en wandelen

Vroomshoop - In het Punt worden wekelijks lessen gegeven om te ontspannen en fit te worden. Iedere donderdag zijn er yogalessen, van 08.45 tot 09.45 uur en van 19.30 tot 20:30 uur. Yoga gaat over (weer) leren voelen hoe het gaat met jezelf, het respecteren van je eigen grenzen, je weerstand loslaten, zegt yogalerares Marika. "Kom tot rust. Leer naar je lichaam te luisteren. Leer weer te voelen. Ik geef les met humor, met beide voeten op de grond, maar ook met aandacht voor verstilling en anatomie."

Tai Chi

Iedere woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur kunnen geïnteresseerden meedoen aan de Tai Chi les, gegeven door lerares Marion van de gelijknamige Tai Chi-school. "Tai Chi combineert langzame, vloeiende oefeningen, met ademhaling en concentratie om de energie beter te laten stromen. Tai Chi is geschikt voor iedereen. De ritmische bewegingen zijn heilzaam voor je hele lichaam, het bevordert de stofwisseling en het functioneren van de organen. Met Tai Chi wordt het hele lichaam getraind'', aldus Marion.

Een andere activiteit van Het Punt wordt elke donderdag vanaf 14.00 uur gratis verzorgd door Wandelclub ZorgSaam Twenterand. Er zijn routes van 2,5 en 5 kilometer. ''De kracht van wandelen zit in uzelf'', zegt Loes Leemrijse van ZorgSaam.

Meer berichten