Foto: JOHN VAN MIL

DETO zoekt een nieuwe voorzitter

Door De Koerier

Een voorzitter die bekend maakt er mee op te houden en een huldeblijk aan trouwe leden. Dat waren de meest opmerkelijke feiten van de nieuwjaarsreceptie van DETO. Ook de gemeentelijke plannen hadden een plek.

Vriezenveen - De nieuwjaarsreceptie van DETO vond zaterdagmiddag plaats in een volle kantine. Nadat alle beste wensen waren uitgewisseld, trapte voorzitter Arjan Goosselink het nieuwe jaar af met de traditionele nieuwjaarstoespraak.

Hierin werd uiteraard teruggeblikt en vooruitgekeken naar het nieuwe jaar. Onderwerpen die langskwamen waren onder anderen de NIX18 campagne, de kampioenen van het afgelopen jaar, de winst van de Beltona competitie en de Tukker Cup, de promotie van DETO 1 naar de hoofdklasse, de trainerswissel komend seizoen, de viering van het 70-jarig bestaan in juni 2018 en de wedstrijden van Oranje MO19 bij DETO. Daarnaast ook de politiek getinte onderwerpen als het Vitale Sport- en Beweegpark, de verkeersvisie waarbij een verbindingsweg over het huidige veld 4 gaat komen.

Ook de verwachte bezuinigingen op de sport in 2019 werden behandeld. Goosselink gaf aan dat DETO liever een win-win situatie wil zoeken, samen met gemeente en andere sportverenigingen, waarbij gekeken wordt naar duurzaamheid, bijvoorbeeld in de vorm van led veldverlichting. Clubs kunnen dan fors besparen op de energiekosten, terwijl men financieel meer bij gaat dragen richting gemeente. Dit in plaats van louter bezuinigen.

Ook wees de voorzitter op een bedreiging voor de komende jaren, namelijk het werven, enthousiasmeren en behouden van voldoende vrijwilligers. "Dit is onontbeerlijk voor een vereniging. Deze groep dient de komende tijd dan ook te worden uitgebreid. Zo zijn er nu al diverse vacatures die moeilijk ingevuld worden, maar wel noodzakelijk zijn om een vereniging goed te laten draaien'', aldus de preses.

Primeur was het huldigen van jubilarissen. Het bestuur heeft deze traditie, die jaren niet was uitgevoerd, weer nieuw leven ingeblazen. Twaalf jubilarissen, die 70 en meer dan 60 jaar lid zijn van DETO, werden in het zonnetje gezet. Helaas konden twee jubilarissen door omstandigheden niet aanwezig zijn. De jubilarissen ontvingen de speciaal ontworpen DETO-speld en een bos met rode bloemen. Tot slot had Goosselink nog een verrassing in petto: de voorzitter gaf aan dat hij na een periode van zeven jaar in het bestuur, waarvan vier als voorzitter, in oktober niet herkiesbaar is voor een nieuwe periode. Wel blijft hij actief binnen DETO.

Meer berichten