De Open Dag van Het Noordik in Vriezenveen is op 30 januari en die van Vroomshoop op 5 februari, van 18.00 tot 21.00 uur.
De Open Dag van Het Noordik in Vriezenveen is op 30 januari en die van Vroomshoop op 5 februari, van 18.00 tot 21.00 uur. (Foto: )

Het Noordik helpt met kiezen!

Door De Koerier

De overstap maken naar de middelbare school, dat doe je niet zomaar. Niet alleen voor groep 8'ers, maar ook voor de ouders is het een grote stap en soms een pittige zoektocht. Want waar doe je goed aan, wat moet je adviseren, hoe kun je nu precies je kind uitleggen wat er verandert en welke keuzes hij of zij moet maken? Het Noordik biedt hulp!

Twenterand - Het Noordik neemt de kinderen mee en laat stap voor stap zien hoe het werkt in het voortgezet onderwijs. "Daarna gaan we kijken wat er te kiezen valt en wat past bij uw kind. We vinden het belangrijk dat uw kind op de juiste plek terecht komt, ongeacht de school waarvoor hij kiest'', meldt Het Noordik.

De vestiging Van Renneslaan (vmbo) is een ondernemende school. "In de onderbouw hebben we speciale uren voor loopbaanoriëntatie ontwikkeld, waarin onze leerlingen heel creatief aan de slag gaan en leren talenten te ontdekken.'' Nieuw is het AVA-onderwijs met een persoonlijk leerplan en een eigen coach. ''Ook werken we gezamenlijk aan een gezonde levensstijl'', aldus de school.

Op Het Noordik Vriezenveen (vmbo) staan de kinderen op één. "We kennen elk kind persoonlijk en we weten wat hij of zij wil. We geven leerlingen daarbij zelf de regie en de verantwoordelijkheid en helpen waar nodig. Er zijn volop kansen voor de leerlingen om te ontdekken wat ze leuk vinden, zoals sport, cultuur en technologie. Dit doen we samen in een veilige en vertrouwde sfeer met respect voor elkaar. Onze leerlingen voelen zich al snel thuis bij ons. Duurzaamheid is bij ons een belangrijk thema.''

Op de vestiging Noordikslaan (havo/vwo) wordt steeds meer onderwijs op maat geboden. "Heeft uw zoon of dochter wat extra hulp nodig, wij helpen uw kind daarbij stappen te nemen en keuzes te maken. Eenmaal bij ons op school ontdekken brugklassers in het Keuzelab wat bij hen past en welke talenten ze hebben. We werken bovendien met de iPad ter ondersteuning van de lessen.''

Het Noordik Vroomshoop (vmbo, havo/vwo onderbouw) is 'de school voor Kunners en Kenners'. "De docenten kennen de leerlingen en weten wat ze kunnen, of dat nu met hun handen is of met hun hoofd. Kan uw kind best goed leren? Dan is onze brede theoretische leerweg misschien iets voor hem. De vakken sluiten aan bij de havo, maar leerlingen maken tegelijkertijd ook kennis met onze vmbo-profielen.''

Het Noordik is ook een Topsport Talentschool en biedt huiswerkondersteuning. Zie de website www.noordikscholen.nl voor de Open Dagen.

Meer berichten