Foto: Erwin Heuver

Vroomshoop krijgt een dorpsquiz

Door De Koerier

Bedenksel van de Dorpsraad

Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk broedde al langer op plannen voor een eigen DorpsKwizz. In andere plaatsen, zoals Laren, Heeze en 't Loo is dat een fenomenaal succes gebleken met een massale deelname van de inwoners. Nu gaat dat ook in Vroomshoop gebeuren en wel op de vrijdagavonden 22 en 29 november in Het Punt.

Vroomshoop - Bij de DorpsKwizz komen allerlei thema's voorbij, zoals sport en spel, verkeer en reizen, muziek, cultuur, Vroomshoopse actualiteit en lokale historie, zo meldt Hans Nieboer. "En wat te denken van 'Ontdek je plekje', bekende Vroomshopers, anagrammen, politiek en samenleving? Dat wordt vervat in uitdagende vragen en creatieve opdrachten. Die kunnen als team, bestaande uit drie tot vijf deelnemers, beantwoord en uitgevoerd worden. Voor slechts 15 euro per team kan al deelgenomen worden'', zegt Nieboer.

Via de website www.vroomshoopsedorpskwizz.nl kan iedereen zich opgeven. Er worden veel teams met familieleden, vrienden en vriendinnen, bedrijven, (sport)verenigingen, straten en buurten verwacht.

Met de uitdagende Vroomshoopse DorpsKwizz wordt het nooit saai, zo is de opzet. "Er wordt veel met visueel beeldmateriaal gewerkt. Kennis over het vroegere en het huidige Vroomshoop is handig, maar er zijn ook veel algemene vragen. Die kennis en de getoonde creativiteit worden beloond met mooie prijzen. Het belangrijkste is natuurlijk het plezier dat de teams onderling en samen met andere teams eraan beleven.''

De eerste avond, op vrijdag 22 november, staat in het teken van de vragenronde en dan is het zaak om zoveel mogelijk te scoren als team. Op de tweede avond, op 29 november, zijn er nog hele leuke doe-opdrachten in en rondom Het Punt en kunnen de laatste bonuspunten behaald worden. Aan het eind van die finaleavond wordt de einduitslag bekend gemaakt. Dan wordt bekend welk team de slimste mensen van Vroomshoop en/of Geerdijk herbergt en wordt ook de felbegeerde wisselbeker uitgereikt. Live muziek van een band ontbreekt niet bij de finale.

Het gehele jaar is een schatkist van de Vroomshoopse DorpsKwizz met het opschrift 'Kennis is macht' op meerdere locaties in het dorp te ontdekken, meldt Nieboer. "En verder zijn er leuke acties, zoals lokale geluidsvragen, om iedereen op te warmen voor de onvergetelijke Vroomshoopse DorpsKwizz.''

De Dorpsraad heeft enkele creatieve Vroomshopers bereid gevonden om samen deze DorpsKwizz voor te bereiden. "Deze primeur van de Vroomshoopse DorpsKwizz past perfect in het jubeljaar van het kanaaldorp. Vroomshoop zelf bestaat 160 jaar, Levend Vroomshoop 10 jaar en de Dorpsraad is 5 jaren jong. Volop reden om een mooi feestje te bouwen met als sluitstuk de Vroomshoopse Dorpskwizz'', aldus Nieboer. De Dorpsraad rekent erop dat veel inwoners van Vroomshoop en ook Geerdijk zich de komende tijd met teams opgeven. Er is een max van 75 teams.

Meer berichten