De ondertekenaars: wethouder Mark Paters, Gert Bolhuis (Jongerenwerk Den Ham), Renny van Faassen (ZorgSaam) en Rick Keus (Reflection).
De ondertekenaars: wethouder Mark Paters, Gert Bolhuis (Jongerenwerk Den Ham), Renny van Faassen (ZorgSaam) en Rick Keus (Reflection). (Foto: )

Overeenkomst om jongeren hulp te bieden

Twenterand - Radar Uitvoering, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Stichting Reflection, Stichting ZorgSaam Twenterand en de gemeente Twenterand hebben een overeenkomst getekend, waarmee ze bekrachtigen dat ze er samen voor gaan zorgen dat jongeren de hulp krijgen die ze verdienen. Wethouder Mark Paters is erg blij met de ondertekening: "Onze partners in het jongerenwerk laten hiermee zien dat de jongere voor hen op nummer 1 staat en dat is goed om te vernemen."

De gemeenteraad heeft voor het jongerenwerk aan het College een opdracht gegeven: 'het realiseren van integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand waarin men werkt als één team en vanuit één visie met in elke kern één jongereninloop.' Afgesproken is om de twee inlopen in Vriezenveen te handhaven. Met de ondertekening van de overeenkomst herstellen de stichtingen het vertrouwen in elkaar, waarmee ze de herpositionering van het jongerenwerk nieuw leven in willen blazen.

Jongerenwerkers bieden een luisterend oor voor jongeren, moedigen ze aan om talenten te benutten, organiseren activiteiten en stimuleren de eigen verantwoordelijkheid en het nemen van initiatieven door jongeren. Ze doen dit door het geven van informatie en advies en door te coachen.

Meer berichten