Het winnende ontwerp van Building Design.
Het winnende ontwerp van Building Design. (Foto: )

Unanieme keus voor invulling MCC-terrein

Twenterand - Martijn Wijnstra en Rene Postel van Building Design Architectuur uit Borne hebben het winnende ontwerp gemaakt voor de invulling van het voormalige MCC-terrein in Vroomshoop. De gemeente Twenterand schreef er een wedstrijd voor uit. Acht architecten uit de regio dienden een ontwerp in voor het appartementencomplex op de hoek van het Linderflier en de Julianastraat.

Wethouder Mark Paters is blij met het schetsontwerp zoals dat er nu ligt: "Dit plan is vernieuwend en past heel goed in de bestaande omgeving. Ik ben benieuwd naar de verdere uitwerking van het plan. Het wordt volgens mij een fraai sluitstuk van de eerste fase van de centrumvisie van Vroomshoop.''

Vijf van de acht architecten mochten een uitgebreider schetsontwerp maken en presenteren aan een beoordelingscommissie. Paters is enthousiast over de manier waarop tot de keuze is gekomen: "Wij vinden het belangrijk dat er een breed draagvlak is voor de plannen. In dit geval waren zowel de inwoners als de professionals in de commissie het er unaniem over eens dat dit het winnende ontwerp was." De gemeente verkoopt de grond aan een marktpartij die het schetsontwerp verder laat uitwerken en het appartementencomplex vervolgens gaat realiseren.

Deze partij gaat ook bekijken of de appartementen verkocht of verhuurd gaan worden.

/

Meer berichten