Het Noordik is blij met de Gouden Schoolkantine Schaal
Het Noordik is blij met de Gouden Schoolkantine Schaal (Foto: )

Noordik wint de Gouden Schoolkantine Schaal

Leerlingen van Het Noordik Vriezenveen kunnen zich deze week verheugen op een gratis gezond drankje als ze een gezond broodje in de schoolkantine halen. De school biedt het drankje aan ter ere van het behalen van de Gouden Schoolkantine Schaal van het Voedingscentrum.

Vriezenveen - Met de schaal laat Het Noordik Vriezenveen zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine presenteert gezondere producten. Zo zijn er alleen nog bruine, vezelrijke, broodjes te verkrijgen, is er fruit in het assortiment, zijn er aanpassingen gedaan in de automaten en is er een gekoeld watertappunt.

Vierdejaars leerlingen van Dienstverlening & Producten helpen dagelijks de broodjes smeren en bovendien is samen met Jacqueline Fikkert van Jumbo Vriezenveen gekeken naar de prijs- en kwaliteitverhouding van de beste producten.
Er wordt gebruik gemaakt van een speciale app voor gezonde producten en er zijn er korte lijntjes met de plaatselijke supermarkt om gezamenlijk de aankoop van gezonde producten te stimuleren.

Dat de school een gezonde leefstijl hoog in het vaandel heeft staan, bleek ook bij de kick-off van het project IRun2BFit, ter voorbereiding van de Twenterand Run.

Meer berichten