Komende zondag staat de 56e Tukkerstocht in Albergen op de wandelagenda.
Komende zondag staat de 56e Tukkerstocht in Albergen op de wandelagenda. (Foto: )

Tukkerstocht in Albergen is al jaren enorm populair

Door De Koerier

De jaarlijkse Tukkerstocht is toe aan de 56e editie. Komende zondag is het weer zover. De organisatie verwacht opnieuw zo'n 1500 wandelaars.

Albergen - Wandelen is een van de makkelijkste manieren om lekker fysiek actief te zijn. Misschien is de Tukkerstocht daarom wel zo populair. En de omgeving van Noordoost Twente speelt ook een rol. Het gaat over zandweggetjes, verharde paden, in bossen, langs heidevelden of dwars door het coulisselandschap. "Er is veel te ontdekken en te beleven. Je wordt steeds gegrepen door het mooie landschap rondom Albergen'', zegt Gilbert Leemhuis, voorzitter Stichting Tukkerstocht Albergen.

Jaarlijks lopen ruim 1500 deelnemers één van de vijf routes. Die bestaan uit afstanden van 6, 12, 18, 25 en 40 kilometer. De routes leiden rondom het dorp. De langste afstand, 40 kilometer, wordt door veel liefhebbers als een goede trainingstocht gezien voor de Nijmeegse en Apeldoornse Vierdaagse. Dit jaar is de 56e editie ook weer met start en finish bij partycentrum Morshuis aan de Ootmarsumseweg 159 te Albergen.g

De 6 kilometer thematocht is gewijd aan recycling. Vragen als 'Hoe kunnen we de groeiende afvalberg een halt toe roepen?' en 'Hoe kun je zelf een eenvoudige bijdragen leveren om je eigen leefomgeving schoon te houden?' komen aan bod.

Elk jaar steunt de Tukkerstocht ook een maatschappelijk initiatief of doel. Op 21 en 22 september wordt er in de gemeente Tubbergen een Samenloop voor Hoop georganiseerd. Tijdens deze bijzondere 24-uurswandelestafette wordt er geld ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Gilbert Leemhuis: "Dit jaar besteden we tijdens de Tukkerstocht aandacht aan de Samenloop voor Hoop. Vertegenwoordigers van de Samenloop voor Hoop zijn ook actief aanwezig, waarbij je meer gerichte en persoonlijke info kunt verkrijgen. Daarnaast zijn er ook activiteiten onderweg en na afloop waar iedereen aan kan deelnemen. Zo kunnen kinderen onderweg en na afloop ook geschminkt worden voor het goede doel.''

Informatie over de starttijden en het inschrijfgeld kun je vinden op www.tukkerstocht.nl.

Meer berichten