Coop Vriezenveen steunt de Stichting ieder kind een Sint.
Coop Vriezenveen steunt de Stichting ieder kind een Sint. (Foto: )

Coop houdt statiegeldactie met oog op Sinterklaas

Coop Vriezenveen en klanten zamelen geld in voor de actie 'ieder kind een Sint'. De actie begon op 1 april en duurt tot 1 juli. Klanten van de supermarkt kunnen hun statiegeld doneren aan dit goede doel. Coop verdubbelt vervolgens het eindbedrag.

Vriezenveen - De Stichting ieder kind een Sint zet zich in voor kinderen van gezinnen in financiële nood en is 'superblij' met de actie van Coop Vriezenveen.

Met de opbrengst van de statiegeldactie van Coop Vriezenveen wil Stichting ieder kind een Sint helpen speelgoed te kopen. "We zijn superblij met deze sympathieke actie", vertelt Erik Pezij, van Stichting ieder kind een Sint. "Deze bijdrage helpt ons om onze doelen te realiseren." De stichting richt zich op kinderen van ouders met een laag budget.

Coop toont met de actie sociale betrokkenheid. "Samen maak je 't verschil! Coop staat dicht bij haar klanten en is daardoor betrokken bij hun leefomgeving. Daarom organiseert de organisatie in al haar vestigingen ieder jaar vier statiegeldacties voor goede doelen uit de omgeving. Klanten kunnen bij het inleveren van hun lege flessen hun statiegeld doneren. De opbrengst van de statiegeldacties wordt door Coop verdubbeld'', zo meldt Coop. "Het Sinterklaasfeest is een echt oud Hollandse traditie en voor velen een van de mooiste jeugdherinneringen. Maar voor veel gezinnen in Nederland is Sinterklaas helemaal geen feest vanwege persoonlijke financiële nood. Hoe leg je dat aan een kind uit?''

Meer berichten