De tentoonstelling 50 jaar Soweco is tot en met 10 mei te zien in Vriezenveen.
De tentoonstelling 50 jaar Soweco is tot en met 10 mei te zien in Vriezenveen. (Foto: )

Tentoonstelling Soweco geopend

Door De Koerier

Portretten achttien medewerkers

Soweco bestaat vijftig jaar en over die vijftig jaar is een tentoonstelling gemaakt. De expositie is te zien in het gemeentehuis van Twenterand. Wethouder Martha van Abbema verrichtte vorige week dinsdag de opening, samen met Maya Loo en Willie Bruggink, twee medewerkers die al vijftig jaar bij Soweco in dienst zijn.

Vriezenveen - De reizende tentoonstelling 50 jaar Soweco doet in totaal zes gemeenten aan. De aftrap was in het Twenterandse gemeentehuis, in Vriezenveen. Wethouder Martha van Abbema vond het een eer om de tentoonstelling te mogen openen mét de twee ervaren krachten van Soweco. "Voor mij is het een grote eer om dit samen met twee medewerkers van het eerste uur te doen. Zij leveren met hun werk bij Soweco een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. En andersom zorgt Soweco ervoor dat deze mensen met zelfvertrouwen in het leven kunnen staan", aldus de wethouder.

De tentoonstelling portretteert achttien mensen die bij of via Soweco aan het werk zijn. Zij vertellen hoe belangrijk betaald werk is voor henzelf en voor hun omgeving. Soweco heeft de afgelopen vijftig jaar voor duizenden mensen het verschil kunnen maken. De jubileumtentoonstelling is later in het jaar nog te zien bij de andere aandeelhouders van Soweco, de gemeenten Almelo, Wierden, Rijssen-Holten, Tubbergen en Hellendoorn.

Soweco zet zich in voor mensen aan de basis van de arbeidsmarkt. De organisatie werd opgericht in 1969 om uitvoering te geven aan de Wet sociale werkvoorziening. Soweco transformeerde van productiebedrijf naar professionele dienstverlener. "Er komt steeds meer aandacht voor een inclusieve samenleving en Soweco is steeds meer een partner voor het bedrijfsleven om inclusief ondernemerschap te implementeren. Het streven is om iedereen volwaardig mee te laten doen in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Betaald werk geeft eigenwaarde en trots en niet te vergeten zelfstandigheid om in het eigen levensonderhoud te kunnen voorzien.''

Meer berichten