Prins Erik links voor in de boot en Grimbaard met witte pruik, tijdens de musical Ariël.
Prins Erik links voor in de boot en Grimbaard met witte pruik, tijdens de musical Ariël. (Foto: )

Musical Ariël van 't Noordik succesvol

Door De Koerier

Twenteranders in de hoofdrol

De nieuwste musicalproductie Ariël van CSG Het Noordik is vorige week uitstekend ontvangen door het publiek. De musical ging op dinsdag in première en werd daarna nog vier keer uitgevoerd. Twenterand was goed vertegenwoordigd met een flink aantal leerlingen dat het toneel op ging én goed acteerde, volgens de kenners.

Twenterand/Almelo - De nieuwste musicalproductie Ariël van CSG Het Noordik is echt heel goed ontvangen, zegt Ada Kerkdijk van het ROC. "De reacties van de bezoekers zijn laaiend enthousiast. Het acteerwerk, het décor, de kleding, de grime, de muziek: we horen van veel mensen dat de musical niet of nauwelijks onderdoet voor een professionele productie. En dat allemaal met eigen leerlingen en medewerkers! U snapt ongetwijfeld, dat we heel erg trots zijn dat we dit in gezamenlijkheid als school en ook met behulp van ouders weer mogelijk hebben kunnen maken.''

De Noordik-musical werd opgevoerd op de planken van het Theaterhotel in Almelo. Jelle Folbert uit Vriezenveen had een van de grotere rollen. Hij zit op havo 3 en speelde de rol van prins Erik, de man waar Ariël verliefd op wordt en waarvoor ze naar land wil.

Ilse Kleinjan uit Vriezenveen had ook een mooie rol. De havo 4-leerlinge speelde Grimbaard, de zakelijke ondersteuner van prins Erik. "Grimbaard staat ook op de foto van het schip, met de witte pruik'', zegt Ada Kerkdijk.

"En dan hebben we nog Femke van Strien, vierdeklasser van Het Noordik Vriezenveen (kb4). Ze komt uit Vroomshoop. Ze speelt Jutter, een verstrooide zeemeeuw, die zichzelf ziet als deskundige van menselijke dingen en voorwerpen.''

De stuurman op de foto komt uit Vroomshoop. "Dat is Sebastiaan Pol, een docent van de Noordikslaan. Hij is afkomstig uit Vroomshoop'', zegt Kerkdijk.

Daarmee houdt de Twenterandse inbreng nog niet op. "Zo speelt Louise Bos Slijmjurk. Ze komt uit Vriezenveen en zit in vwo 6. Esmée van der Werf speelt op de donderdag en vrijdag Jutter. Zij komt uit Vroomshoop en zit in vw5'', aldus Kerkdijk.

Meer berichten