In de Zandstuve werd gesproken over een evenementenbeleid.
In de Zandstuve werd gesproken over een evenementenbeleid. (Foto: )

Energieke bijeenkomst over evenementen

Den Ham - 'Hoe kunnen we samen zo goed mogelijk evenementen organiseren in Twenterand?' Dat was de hoofdvraag van een bijeenkomst die door de gemeente en Jordi Voort werd georganiseerd in de Zandstuve. "In de bijeenkomst zat net zoveel energie als in de evenementen die in Twenterand worden georganiseerd. Enorm veel dus'', zegt wethouder Bart-Jan Harmsen. "Wat mij betreft een vliegende start voor organisatoren en gemeente om samen aan de slag te gaan met het evenementenbeleid."

Ruim tachtig mensen waren naar de Zandstuve gekomen om mee te denken over het evenementenbeleid. Momenteel heeft de gemeente Twenterand nog geen evenementenbeleid. Organisaties werden uitgenodigd samen met de gemeente dit beleid vorm te geven. René Spit van de stichting Sportpromotie Twenterand deelde zijn ervaringen over de organisatie van Tot de Nek in de Drek. Dagmar Boerrigter van Gastvrij Twenterand vertelde over de mogelijkheden die Twenterand heeft en wat de mooie evenementen betekenen voor de uitstraling van Twenterand. Harmsen: "Een goed georganiseerde avond, omkleed met muziek en gezelligheid. Eigenlijk was het een evenement op zich en dat is een totaal andere insteek dan dat we gewend waren."

Coalitieakkoord 2018-2022

In het coalitieakkoord Kernachtig & veranderend Twenterand is opgenomen dat er een evenementennota gaat komen, omdat evenementen zeer belangrijk zijn voor onze gemeente. "Het geeft mij dan ook zeer veel energie om samen met de organisaties dit beleid vorm te gaan geven. Het moet geen bedenksel zijn van de gemeente maar het moet echt iets worden wat wij samen met elkaar op gaan pakken. Daar krijgt een ieder energie van en zorgt voor draagvlak" aldus Bart-Jan Harmsen.

Meer berichten