Op maandag 10 juni wordt het derde BOOST Gospel Festival gehouden in Den Ham
Op maandag 10 juni wordt het derde BOOST Gospel Festival gehouden in Den Ham (Foto: )

BOOST heeft een breed draagvlak

Door De Koerier

Drie predikanten op één podium

Na twee succesvolle edities wordt op Tweede Pinksterdag opnieuw een BOOST Gospel Festival gehouden. Op maandag 10 juni vindt de derde editie plaats van BOOST rondom de Zandstuve. "BOOST wil verbinden", aldus de organisatie. Sprekend voorbeeld hiervan is dat de openingsdienst geleid zal worden door drie predikanten van drie verschillende kerken.

Den Ham - BOOST voorziet in de groeiende behoefte naar laagdrempeligheid en meer onderlinge verbinding onder christenen en geïnteresseerden. Het 'neutrale' terrein van de Zandstuve leent zich uitstekend voor een laagdrempelig festival zoals BOOST, zegt Jerry Blekkenhorst, één van de initiatiefnemers. "Niet alleen kerkgangers, maar ook een veel breder publiek komt naar BOOST."

Achter de schermen wordt er volop samen gewerkt met lokale kerken en gemeenten, maar minstens zo belangrijk zijn de vele ondernemers en vrijwilligers die het festival mede mogelijk maken. BOOST heeft inmiddels een breed draagvlak gecreëerd. "Dit brede draagvlak helpt ons om te kunnen blijven vernieuwen en opnieuw een groot evenement te realiseren".

BOOST biedt ook dit jaar weer een aansprekend programma voor een breed publiek. Van bekende gospelnamen als Matthijn Buwalda en Damascus tot een praiseband van lokale muzikanten: er staat voor elk wat wils op de podia. "We proberen verrassend te programmeren, zodat er voor jou als bezoeker de hele dag door wel iets van je voorkeur te vinden is", zegt Jordi Voort. "Wij zijn ook heel erg blij dat er dit jaar twee bands speciaal voor ons festival over komen vanuit de UK."

Tweede Pinksterdag is een echte gezinsdag, wat ook blijkt uit het publiek dat jaarlijks naar BOOST komt. Naast de bestaande Kids Area introduceert BOOST dit jaar een speciale Teen Area. "Tieners zijn een doelgroep die we heel graag willen bereiken". Playstations, tafelvoetbal, een graffiti-workshop en een heuse panna-kooi zijn voorhanden. Voor meiden zijn er speciale beauty activiteiten.

BOOST is hiermee een festival voor jong en oud.

Gratis toegang

Meer berichten