In de nacht van 17 op 18 mei wordt de Katoentjestocht gewandeld.
In de nacht van 17 op 18 mei wordt de Katoentjestocht gewandeld. (Foto: )

Zaklamp een aanrader bij Katoentjestocht in mei

Nijverdal - In het donker wandelen is niet eng, wel spannend. Dat zegt de organisatie van de Katoentjestocht die dit jaar in de nacht van 17 op 18 mei gehouden wordt. De nachtelijke wandeltocht, met daarbij een heuse marathonafstand, gaat in het donkere deel van de nacht over verharde paden, dus geen boomwortels en andere oneffenheden. En het is volle maan, dat wordt echt genieten. Wandelliefhebbers kunnen zich melden bij de Smidse aan het Hoge Dijkje voor de start. De hele, kwart en de eerste halve marathon gaan vanaf de Smidse over Landgoed de Eversberg via Hulsen en Hellendoorn weer naar Nijverdal.
De hele marathon gaat vandaar verder over Zuna, Hoge Hexel, Noetsele en de Smidse. Dit is tevens het parcours voor de tweede halve marathon. "Veel deelnemers vinden het een bijzondere beleving om in het donker te wandelen en als je dan ook nog het geluk hebt om een prachtige zonsopkomst tegemoet te lopen, dan kan je dag niet meer stuk'', aldus de organisatie.

Aanvangstijden zijn: hele marathon 00.01 uur, eerst halve marathon 00.30 uur, de kwart start om 01.00 uur en de tweede halve marathon om 03.30 uur. Reflecterende kleding is verplicht, een zaklantaarn wordt aangeraden. Meer info: www.katoentjestocht.nl, Facebook of 06-23566722.

Meer berichten