Dick de Ruiter heeft zijn Hammer boek voltooid

In de voorverkoop kost het boek van De Ruiter 25 euro voor leden van de Oudheidkundige Vereniging.
In de voorverkoop kost het boek van De Ruiter 25 euro voor leden van de Oudheidkundige Vereniging. (Foto: )

(vervolg van voorpagina)

Den Ham - Meer dan 25 jaar heeft het geduurd, maar het is nu eindelijk af: 'Hammer huizen en mensen', van Dick de Ruiter. Vanaf woensdag 22 mei is het beschikbaar, eerst twee weken in de voorverkoop, vanaf 1 juni ook in de winkel.

Het is een lijvig boekwerk geworden van maar liefst 470 pagina's, waarin zeer uitgebreid de geschiedenis van alle huisplaatsen van het dorp Den Ham staat beschreven. Ook de nieuwbouwhuizen in bijvoorbeeld Broekmaten en Zuidmaten komen aan bod, maar uiteraard met een veel kortere levensgeschiedenis dan enkele oude huisplaatsen, waarvan de historie eeuwen geleden al begon. Extra toegift: bewoners die daarvoor toestemming gaven, zien hun naam terug in het boek.

Het boek wordt uitgegeven onder auspiciën van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop en is vervaardigd door John Mulder van uitgeverij Kordaat te Vroomshoop. Mede door de 500 foto's in het boek is het een prettig leesbaar boek geworden, meldt Klaas Dragt. De Oudheidkundige vereniging gaf al eerder boeken uit over de Hammer buurschappen Meer en Noordmeer, Magele en Linde. Met dit boek over het dorp Den Ham is de reeks compleet.

Van woensdag 22 mei tot en met zaterdag 1 juni is het boek voor de voorverkoopprijs te verkrijgen in het Middendorpshuis te Den Ham, elke doordeweekse middag van 14.00 tot 16.00 uur, op de vrijdagavonden van 19.00 tot 21.00 uur en op de zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna is het boek te koop bij de Readshop en de TTI in Den Ham.

Meer berichten