Omdat de wedstrijd op 4 mei was stuurde Jonny Ekkel een foto mee van een oorlogspostduif.
Omdat de wedstrijd op 4 mei was stuurde Jonny Ekkel een foto mee van een oorlogspostduif. (Foto: )

Duif van Johan Hoff vliegt 114 kilometer per uur

Vriezenveen - De duivencompetitie is alweer vier weken onderweg. Op Bierges was de overwinning voor Johan Hoff. Zijn duif pakte naast de eerste plek in de Luchtbode ook de eerste prijs in de CC tegen ruim 3.000 tegenstanders. Zijn duif haalde door het buiige weer en de wind van achteren op een afstand van 240 kilometer een snelheid van maar liefst 114 km/uur. Gerrit Kikkert wist beslag te leggen op plek twee voor Gerrit Ekkel op drie.

Het weekend van 4 en 5 mei was voor de begeleiders van het duivenkonvooi een grote uitdaging. De duiven waren vrijdag verzameld om vervolgens met 21.584 duiven naar Quivrain te rijden (300 kilometer van Vriezenveen). "De ganse week waren de weersvooruitzichten onstabiel en verre van goed'', zegt Jonny Ekkel. "Hoe knap is het dan dat de lossingscommissie (het orgaan dat belast is met het verantwoord lossen van onze gevleugelde vrienden) de duiven zaterdag heeft weten te lossen om 9.00 uur. Er was sprake van een forse NNW-wind met onderweg als obstakels toch wel wat buien.''

Het verloop was ondanks de obstakels goed met nagenoeg geen achterblijvers. Kees Nijeboer uit De Pollen won. Zijn duif haalde tochg nog een snelheid van 78 km/uur. Daan Nijboer uit Westerhaar werd tweede, Gerard Jansen uit De Pollen derde.

Meer berichten