Gratis wandeltrainingen met Marian Freriks.
Gratis wandeltrainingen met Marian Freriks. (Foto: )

Wandeltrainingen op de vrijdag voor statushouders

Zes weken lang wordt er op de vrijdagavond een wandeltraining aangeboden voor statushouders en andere belangstellenden. De eerste wandeltraining was op 10 mei. De start is telkens vanaf zwembad het Ravijn in Nijverdal.

Nijverdal - Het doel waar naartoe gewerkt wordt is de avondvierdaagse in Nijverdal die van 18 tot en met 21 juni wordt georganiseerd. 'Kuier deur Hellendoorn en Nijverdal' is een variant op de in 2018 gestarte 'Kuier deur wandeltrainingen'. Daar startten mensen die weinig tot niet bewogen met een wandelprogramma van zestien weken.

Met deze nieuwe serie wandeltrainingen richt de organisatie van Kuier deur zich op statushouders en anderen die samen een uurtje willen wandelen.

Het doel is deelnemers voor te bereiden op de traditionele avondvierdaagse, waar ouders en kinderen samen met hun school aan meedoen. Zo blijven ouders betrokken bij activiteiten van hun kinderen, leren ze andere ouders kennen én werken ze aan hun conditie, meldt de organisatie van Kuier deur. Kuier deur Hellendoorn en Nijverdal wordt georganiseerd door Runspiration in samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hellendoorn en de provincie Overijssel. Er zijn weer trainingen op 17, 24 en 31 mei en 7 en 14 juni. Start 19.00-20.00 uur, zwembad het Ravijn, Nijverdal. De wandeltrainingen zijn gratis! Aanmelden via: www.kuierdeur.nl, i.aitink@stichtingdewelle.nl of marian@runspiration.nl.

Meer berichten