Paardensport bij de Vjenneruiters, op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni.
Paardensport bij de Vjenneruiters, op donderdag 30 mei, vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni. (Foto: )

Dressuur terug in concours

(vervolg van voorpagina)

Vriezenveen - Vorig jaar ging het Hemelvaartconcours van de Vjenneruiters niet door vanwege te weinig deelname, maar met een nieuw concept moet het nu wel lukken. Met de Grote Prijs van Twenterand denkt de stichting het juiste concept in handen te hebben.

Dit jaar worden de disciplines springen en dressuur aangeboden aan zowel de paarden als de pony's. Na een afwezigheid van ruim acht jaar is besloten om de dressuurwedstrijden weer onderdeel uit te laten maken van het hemelvaartconcours.
Voor de paarden (springen en dressuur) worden de kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs van Twenterand verreden op donderdag en zaterdagmorgen. Voor de pony's (springen en dressuur) zijn de kwalificatiewedstrijden en de Grote Prijs van Twenterand op vrijdag 31 mei.

De Grote Prijs van Twenterand heeft een gezamenlijke prijzenpot van 1800 euro voor de vier rubrieken. Naast deze prijzenpot zijn er ook geldprijzen te winnen in de verschillende kwalificatierubrieken. Met het nieuwe concept is de stichting Hemelvaartconcours te Vriezenveen er van overtuigd meer uit de samenwerking met de lokale ondernemers te halen. "Ervaringen uit andere Grote Prijzen leert dat de exposure van dergelijke wedstrijden ook voor de ondernemers in de regio interessant is.'' Inschrijven via secretariaat-vjenneruiters@outlook.com.

Meer berichten