Feestelijke onthulling tegels na kunstweken

De kunstweken bij Kadans zijn afgesloten met de onthulling van tien tegels. Foto: Ella Olsman
De kunstweken bij Kadans zijn afgesloten met de onthulling van tien tegels. Foto: Ella Olsman (Foto: )

Vroomshoop - Bij brede school Kadans zijn deze maand kunstweken gehouden. Alle kinderen van SBO de Sleutel, CBS 't Groeipunt en KC de Klimboom hebben tijdens dit talentproject hun talenten laten zien. Deze weken bezochten kunstenaars de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf, de Buitenschoolse Opvang en alle klassen. Ook gingen de docenten en de pedagogische medewerkers met de kinderen op ontdekkingsreis. Ter afsluiting van de Kunstweken werden afgelopen donderdag tien speciale tegels onthuld die de brede school verbinden met het Sgraffito kunstwerk.

Geïnspireerd door kunstenaars als Vincent van Gogh en Picasso gingen de kinderen tijdens de Kunstweken experimenteren met verf, wegwerp- en natuurlijke materialen. Voor de peuters en kleuters was er een theatervoorstelling in het Punt en bij de bibliotheek werd er voorgelezen. Deze activiteiten zijn georganiseerd door de Combinatiefunctionaris brede school in samenwerking met de gemeente Twenterand.

Voorafgaand aan de opening van de brede school hebben alle kinderen tijdens de Sgraffito feestweek in februari meegedaan aan een tekenwedstrijd. Het Sgraffito kunstwerk stond bij centraal en de kinderen kregen de opdracht een tegel te ontwerpen. Het resultaat zijn tien prachtige tegels die een plek hebben gekregen op het plein. De tegels zijn geschonken door bedrijven die betrokken waren bij de bouw: BCT-architecten, Jansman Bouw, Brusche Elektrotechniek, CIBIS bouwadviseurs, Engberink Technische Installaties, Enervisie BV en Lindhorst Huisvestingsadviseurs.

De onthulling van de tien tegels vindt plaats op donderdag 23 mei 2019 om 13:30 uur.

Als vertegenwoordiger van de pers bent u van harte uitgenodigd om bij dit feestelijke moment aanwezig te zijn. Locatie: schoolplein bij Brede School Kadans, Stobbelaan 61, 63, 65 en 67.

NB: Het is niet toegestaan foto's te publiceren met daarop kinderen van onze school zonder toestemming. De foto mag voor akkoord gestuurd worden naar whazelhorst@kovdecirkel.nl.

U kunt na afloop ook een foto opvragen die door ons is gemaakt.

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Inge Swartjes,

directeur SBO De Sleutel, telefoonnummer: 0546 - 646114.

Meer berichten