De feestweek Vroomshoop telt dit jaar twee zaterdagen.
De feestweek Vroomshoop telt dit jaar twee zaterdagen. (Foto: )

Extra weekend feest in Vroomshoop

Door De Koerier

Viering 160-jarig bestaan uitgebreid

De organisatie van Feestweek Vroomshoop breidt dit jaar de feestweek uit met een extra weekend vanwege het 160-jarig bestaan van Vroomshoop. Het feestprogramma begint nu al op zaterdag 7 september met een Hollandse Avond en op zondag 8 september met een zondagmiddagborrel met speciaalbier, foodtrucks en Formule 1. Het feestprogramma eindigt op zaterdag 14 september.

Vroomshoop - De feestweek loopt dit jaar van zaterdag tot en met zaterdag. "We hebben eerder al aangekondigd groots te willen uitpakken, vanwege het 160-jarig bestaan van Vroomshoop. Nu voegen we de daad bij het woord door een extra weekend eraan vast te plakken'', zeggen Jan Brunink en Jan Veltink namens de organisatie van Feestweek Vroomshoop.
"Met de nieuwe evenementen, een Hollandse Avond en een zondagmiddagborrel, brengen we ook echt iets nieuws. De eerste reacties zijn al heel positief en we hopen dat er straks in september veel belangstelling is. We verwachten in ieder geval dat het een mooie opmaat is voor een knallende feestweek."

Straatversiering

Zoals gezegd begint de feestweek op zaterdag 7 september met een Hollandse avond, gevolgd door een zondag met middagborrel, speciaalbier, foodtrucks en Formule 1. Vervolgens gaat de feestweek vanaf maandag 9 september verder met straatversiering in meer dan 50 straten. Vanaf woensdag 11 september tot en met zaterdag 14 september is er een kermis op het Oranjeplein.


Drie optredens

Tijdens de Hollandse Avond in de feesttent zijn in totaal drie optredens van Nederlandstalige artiesten: Frans Duijts, de Havenzangers en Harten 10.
Het programma voor de zondag is al voor een groot deel in kannen en kruiken.
Zo zal op een groot scherm de Formule 1 te zien zijn. Daarnaast zijn er tal van speciaalbieren te verkrijgen.
Op het buitenterrein komen barbecues en foodtrucks te staan om het plaatje compleet te maken. De entree voor deze zondag is gratis.

Meer berichten