Het Pannenkoekenhuus Marle is van dinsdag tot en met zondag open: 10.30 tot 20.00 uur. Groepen op afspraak: 0548-681316.
Het Pannenkoekenhuus Marle is van dinsdag tot en met zondag open: 10.30 tot 20.00 uur. Groepen op afspraak: 0548-681316. (Foto: )

Nieuwe fietsroute mét pannenkoeken

door de redactie

Marle het begin- en eindpunt

Henk van der Vegt van Pannenkoekenhuus Marle heeft twee nieuwe fietsroutes ontwikkeld waarbij zijn horecagelegenheid het middelpunt is. Fietsers kunnen een tocht door de mooie omgeving maken en vervolgens aanschuiven voor een driegangen menu tegen een speciale actieprijs die de hele zomer geldt. "En de entree voor het Blikkenmuseum zit er ook bij in'', zegt Van der Vegt.

Marle – Henk van der Vegt runt Pannenkoekenhuus Marle al dertig jaar naar volle tevredenheid. Dankzij de ligging aan de fietskooppuntroute was het jarenlang een mooie pleisterplaats voor fietsers om aan te leggen voor een inwendige versterking. Maar twee jaar geleden werd de fietsknooppuntroute ineens verlegd. Om onduidelijke redenen volgens Van der Vegt. "Ik zit hier in het buitengebied. In een heel mooie omgeving. Vorig jaar had ik nog een paar dames op het terras zitten en die bleven de hele zaterdag en ze zeiden van 'meneer, u woont hier in een paradijs'. Veel fietsers hebben een klacht ingediend, dat er onderweg geen goede aanlegplek meer was.''

Voor Van der Vegt was het verleggen van de route de aanleiding om zelf fietsroutes te gaan ontwikkelen. Voor de omzet, zeker, maar ook voor de gezelligheid. En om de mensen de mooie omgeving te laten zien. De eerste twee routes van 60 en 65 kilometer zijn nu klaar. Het startpunt is het Pannenkoekenhuus Marle en het eindpunt is het Pannenkoekenhuus Marle. "De fietstocht gaat richting Vilsteren, Ommen. Heel veel langs de Regge en langs de Vecht'', zegt Van der Vegt. "Ik heb de routes zelf ontwikkeld. Een aantal mensen heeft ze al gefietst. Ze waren heel enthousiast.''

Deelnemers kunnen de route bij Van der Vegt ophalen en bijvoorbeeld beginnen met koffie en gebak. "Het tweede kopje is gratis'', zegt de gastheer. Speciaal voor de fietsers heeft Van der Vegt een driegangen menu samengesteld voor de actieprijs van 13,95 euro. "Soep, een pannenkoek met twee toppings en een dessert'', aldus Van der Vegt. "De actie loopt tot en met eind september.''

Een toegangskaartje voor het Blikkenmuseum zit ook bij de actie in. Een oud-Hollands snoepwinkeltje is een andere bezienswaardigheid op hetzelfde adres. De pannenkoekenkeus in Marle is groot, want zit er staan er liefst zestig op de kaart. Voor de niet pannenkoekenliefhebber zijn er plates met hamburgers, schnitzels, satés en sparerib.

Reserveren voor een fietsroute is gewenst. Doelgroep zijn de senioren. "Die hebben het hele jaar vrij'', zegt Van der Vegt. "De route is zeker geschikt voor e-bikes. Onze slogan is 'Samen fietsen, samen genieten'. Ik hoop dat er veel fietsers op onze nieuwe route af komen.'' Het terras heeft Van der Vegt inmiddels voorzien van een lading nieuwe bloemen. "Het staat mooi en de mensen komen er op af. Het fleurt het terras echt op. En de mensen zijn direct in een goede stemming.'' Het Pannenkoekenhuis Marle is gelegen aan de Hellendoornseweg 40 in Marle, bij Hellendoorn.

Meer berichten