Kastelen langs de Regge staan beschreven in Van Westerflier tot Grimberg.
Kastelen langs de Regge staan beschreven in Van Westerflier tot Grimberg. (Foto: )

Boek gepresenteerd over kastelen langs de Regge

Rijssen - Afgelopen vrijdag heeft Uutgeverieje 'n Boaken haar nieuwste boek gepresenteerd: Van Westerflier tot Grimberg, geschreven door Ester Smit en Dinand Webbink.

In 2012 verscheen Van Eversberg tot Eerde, op zoek naar kastelen en landhuizen langs de Regge. De goede ontvangst van dit boek inspireerde de auteurs tot het schrijven van een vervolg. In Van Westerflier tot Grimberg gaan zij op zoek naar bestaande en verdwenen havezaten langs het zuidelijke deel van de Regge, te beginnen in Diepenheim om via Goor, Markelo en Enter in Rijssen uit te komen. De zoektocht leverde boeiende verhalen op over de geschiedenis van de verschillende kasteeltjes. De beschrijvingen gaan vergezeld van veel nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen, uniek kaartmateriaal en nieuwe inzichten. Bovendien zochten de schrijvers naar het antwoord op de vraag waarom er toch zoveel havezaten langs het nietige riviertje de Regge staan.

De combinatie van tekst, historisch beeldmateriaal, foto's van Willem Wijnen en een fraaie vormgeving door Herman Poorterman maken het boek tot een zeer aantrekkelijk en bijzonder informatief geheel, aldus de uitgever. Historica Ester Smit is kaartbeheerder bij Historisch Centrum Overijssel. Dinand Webbink was cultuurhistorisch medewerker.

Meer berichten