MVV'29 heeft zaterdag het Hugo Venebrugge Toernooi van vv Den Ham gewonnen.
MVV'29 heeft zaterdag het Hugo Venebrugge Toernooi van vv Den Ham gewonnen. (Foto: )

MVV'29 wint Venebrugge Toernooi

Door De Koerier

7.500 euro voor Stichting Matchis

De elfde editie van het Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham heeft afgelopen zaterdag 7.500 euro opgebracht. De opbrengst gaat naar Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren. In de finale van het toernooi won debutant MVV'29 uit Harbrinkhoek met 1-0 van Emmen. Stevo uit Geesteren completeerde de top drie.

Den Ham - De organisatie van het toernooi -de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge, een oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed- koos dit jaar voor een nieuw goed doel.
Omdat in Den Ham en omgeving gevallen bekend zijn van mensen die afhankelijk zijn van een stamceldonor, ging de opbrengst van het toernooi naar Stichting Matchis.
Onlangs nog werd een stamceldonor gevonden voor de moeder van één van de vrijwilligers van het toernooi. Die vrijwilliger, Danny Laarman, zette een actie op via de betaalapp Tikkie en zamelde op die manier 1.300 euro in voor Matchis, zo meldt Hans Nieboer. "Ook deelnemende verenigingen bleken in de weken voorafgaande aan het toernooi de handen uit de mouwen te hebben gestoken. Zo haalden Nieuwleusen (97 euro), Schalkhaar (385 euro), DETO Twenterand (90 euro), Achilles'12 (189,60 euro), Excelsior'31 (400 euro), Stevo (405 euro) en Bergentheim (655 euro) fraaie bedragen op.''

Thuisploeg Den Ham spande de kroon en zamelde liefst 2.300 euro in. Daarmee won het team een bezoek aan de bioscoop. Met geld van sponsoren en vrije giften van bezoekers liep de opbrengst op naar 7.500 euro.

Debutant wint toernooi

Behalve een nieuw goed doel was er ook een nieuwe eindwinnaar. Debutant MVV'29 kwalificeerde zich als nummer twee van poule B achter HHC Hardenberg voor de kwartfinales, rekende daarin af met het team van de FootballEquals Academy en plaatste zich via een zege in de derby tegen Stevo voor de finale. Daarin bleek een treffer van Kevin Smook genoeg voor de overwinning (1-0) op het technisch vaardigere, maar fysiek minder sterke Emmen.

Beide finalisten hadden daarvoor genoten van een Champions Leaguefinale-waardige opkomst, met vuurwerk en rookbommen. De overige teams vormden een erehaag voor hen. MVV'29 kreeg na afloop de grote wisselbeker. Verder genoten spelers en andere bezoekers de hele dag van een nieuwe speelattractie en gratis pannenkoeken en sportdrankjes. De spelers van alle zestien teams kregen na afloop een nieuw vormgegeven aandenken aan het toernooi.

Eindwinnaar MVV'29 kon kiezen uit wedstrijdkaarten van drie profclubs en koos voor een bezoek aan Heracles Almelo. Nummer twee Emmen gaat met het hele team naar een thuisduel van PEC Zwolle én naar McDonald's. Stevo mag in het komende seizoen naar een thuiswedstrijd van FC Twente. Voor Boaz Masselink van Stevo was het dubbel feest, hij won het penaltyschieten en bij de daaropvolgende verloting won hij een voetbaldoel.

Meer berichten
Nieuwste reacties