Wethouder Bart-Jan Harmsen en Robert van 't Oever bij de energie-neutrale woningen.
Wethouder Bart-Jan Harmsen en Robert van 't Oever bij de energie-neutrale woningen. (Foto: )

Energie-neutrale woningen te koop in Vroomshoop

Vroomshoop - De eerste energie-neutrale woningen in projectvorm in Twenterand zijn gebouwd. Aan de Vingerhoedskruid in Vroomshoop zijn acht woningen in acht dagen gerealiseerd. Vanaf 5 juli komen de woningen in de verkoop. Wethouder Bart-Jan Harmsen heeft 'wonen' in zijn portefeuille en is enthousiast: "Wij zijn hard bezig om voor veel doelgroepen huizen of kavels in onze gemeente aan te bieden. Huizen als deze passen goed in dat aanbod. Bovendien draagt dit project ook nog eens bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen."
Voor wat betreft het bouwkundige deel zijn de woningen in één werkdag per stuk gebouwd, dus acht woningen in acht dagen. De kapconstructie en de houten bergingen worden gefabriceerd en geleverd door De Groot Vroomshoop. De woningen worden compleet opgeleverd met keuken en badkamer, pvc-vloeren, wandafwerking, hekwerken inclusief hedera in de achtertuin, gras in de tuin (tegengaan van verstening) en straatwerk voor het terras.

De verkoop wordt gedaan door Robert van 't Oever van Oosterhave Makelaars uit Vroomshoop. "Dit is voor Twenterand het eerste woningbouwproject dat volledig energie-neutraal gerealiseerd is. Dit houdt in dat deze woningen in principe geen energiekosten hebben.''

Meer berichten