Martin Twiest doet zaterdag mee aan de finale van het ONK Poker.
Martin Twiest doet zaterdag mee aan de finale van het ONK Poker. (Foto: )

Twiest gaat voor de eerste plek op ONK Poker

Vriezenveen - Martin Twiest uit Vriezenveen is komende zaterdag een van de deelnemers aan de Finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker in Ermelo. 182 finalisten strijden tegen elkaar in de finale.

Twiest speelde drie voorrondes en staat op plek 73 van de ONKP-ranglijst van in totaal 3909 deelnemers die zich aangemeld hebben op de website. "Na het eerste toernooi had ik de andere voorrondes niet hoeven spelen, maar het blijft een leuke en gezellige bezigheid waar je toch steeds meer mensen leert kennen die ook aan meerdere voorrondes meedoen. Elk toernooi duurt toch als je aan de finaletafel komt langer dan vijf uur'', aldus Twiest.

Op vrijdag 15 maart vond de ONK Poker-voorronde plaats in Vroomshoop. "Hier kwam ik als winnaar uit de bus'', zegt Twiest. "En ik sleepte hiermee een landelijke finaleticket binnen plus natuurlijk de bokaal en de eer om mijzelf een jaar lang pokerkampioen van Vroomshoop te noemen.''

Op zaterdag 6 april vond de ONK Poker-voorronde plaats in Hengelo. Twiest: "Hier kwam ik ook als winnaar uit de bus.'' Bij de derde voorronde, op vrijdag 31 mei, in Enschede, haalde Twiest de finaletafel en eindigde hij als vijfde. De verwachtingen voor Ermelo? "In 2017 ben ik in de finale op plek 53 geëindigd. Dit jaar verwacht ik toch hoger te eindigen en natuurlijk ga ik voor de eerste plaats. Het is een kwestie van rustig blijven ademhalen, tegenstanders proberen in te schatten en verder speelt deze oneliner een rol: 'Iedereen dacht dat het niet kon, tot er iemand kwam die dat niet dacht'.''

trijden om de titel

Van januari tot begin juni konden pokerspelers bij ruim 140 lokale pokerkampioenschappen door heel Nederland zich plaatsen voor de landelijke finale. Meer dan 9.000 pokerspelers waagden een poging. De winnaar van een kampioenschap plaatste zich automatisch voor de finale en mag zich een jaar lang de kampioen van zijn woonplaats noemen. Uiteindelijk zijn het 182 spelers gelukt om zich te kwalificeren voor de finale. De spelers komen uit alle windstreken van Nederland. Op de website van het Open Nederlands Kampioenschap Poker is de volledige deelnemerslijst te vinden.

Finalisten laten ruim 9.000 spelers achter zich

Het ONK Poker is een pokerkampioenschap voor recreatieve pokerspelers. Deelnemen kost €12,50 en de deelnemers strijden om de titel "Winnaar Open Nederlands Kampioenschap Poker 2019." "Dit is een titel waar veel eer aan verbonden is" zegt Evert-Jan van IJzendoorn, toernooidirecteur van het pokerkampioenschap. "Sommige deelnemers doen wel meer dan 40 keer mee en willen koste wat kost zich plaatsen voor de finale. Voor de deelnemers die zich geplaatst hebben is het al een hele prestatie om ruim 9.000 pokerspelers achter zich te laten."

Pokerspelers maken kans om opgenomen te worden in Team ONK Poker

Tijdens de finale strijden de pokerspelers alleen voor de eer. De winnaar van het kampioenschap is de beste amateur pokerspeler van Nederland. Toch kan deze finale ook een mooi gevolg hebben voor de deelnemers, want zij maken kans om opgenomen te worden in Team ONK Poker. Dit professionele pokerteam speelt internationale toernooien. Zo wist Ruurd Nauta als lid van het team meer dan €30.000 te winnen. Organisator Mathijs Jonkers zegt het volgende hierover:" Je moet het vergelijken met bijvoorbeeld voetbal. Goede spelers worden ook gescout en maken kans op een mooie transfer. Bij ons kunnen spelers die gescout worden opgenomen worden in Team ONK Poker. Toch draait het uiteindelijk wel echt om de eer en gezelligheid. De finale is echt een hele belevenis waar elke pokerliefhebber bij aanwezig wilt zijn".

Finale is live te volgen

Hotel de Heerlickheijd staat voor een dag volledig in het teken van poker. De zaal wordt omgetoverd tot een ware pokerroom zodat de spelers zich in Las Vegas wanen. De finale wordt live online uitgezonden en voorzien van deskundig commentaar. Deze finale is te volgen op www.onkpoker.nl

Meer berichten