Amy von Piekartz steelt de show met Wish. Foto: Rick Letteboer
Amy von Piekartz steelt de show met Wish. Foto: Rick Letteboer (Foto: )

Amy en Wish stelen alweer de show

Door De Koerier

Dog frisbee bij de Bosruiters

Dat Amy von Piekartz een klasse apart is met haar honden in de dog frisbee werd onlangs duidelijk in de Den Ham gehouden wedstrijd dog frisbee van hondenschool Happy Tails uit Beerzerveld.

Den Ham - De internationale kwalificatiewedstrijd van Happy Tails werd gehouden in de manege van de Bosruiters in Den Ham. Over de omstandigheden waren weinig klachten. Het was warm, zonovergoten, prachtig weer. Van team Happy Tails behaalde Anneloes Letteboer met Wizard bij de beginners throw & catch de tweede plaats en Ciska Voort met Jordan de eerste plaats.

De beginners overall was een prachtig Happy Tails podium. De 8-jarige Wierdense Merit Ebbers en haar hond Bo behaalden de derde plaats. Merit was de jongste deelneemster. Justin Phijffers en Jackson behaalden de tweede plaats. Cheyenne Bakvis en Maelyn behaalden de eerste plaats.

Bij de throw & catch open hebben Natascha Grobben en Sanne Boksebeld zich gekwalificeerd voor het Europees Kampioenschap in Zwitserland en het WK in Chicago.

Bij de Freestyle open werd Amy von Piekartz met Kate tweede en met Wish eerste. De overall werd wederom zeer ruim gewonnen door de 14-jarige Amy von Piekartz. Met haar hond Kate behaalde ze de tweede plaats en daarmee heeft ze zich gekwalificeerd voor het Europees en het Wereldkampioenschap. Kates dochter Wish werd overtuigend eerste. Met Wish en Taylor kwalificeerde Amy zich begin juni in Bremen. Amy zal met haar honden Kate en Wish in augustus vertrekken naar Chicago om daar een gooi naar de wereldtitel te doen. Na terugkomst uit Chicago zal Amy enkele dagen later met haar drie gekwalificeerde honden naar Zwitserland vertrekken voor het Europees kampioenschap.

De 12-jarige Rozemarijn ten Brinke uit Bruchterveld vervulde ook een glansrol op de wedstrijd. Met Space haalde ze in de finale een 9e plaats. Met haar hond Flirt behaalde ze 5e plaats, goed voor een EK- en WK kwalificatie. Rozemarijn werd door de internationale jury uitgeroepen tot beste junior van de wedstrijd.

Meer berichten