Van links naar rechts: Daniëlle Kamphuis, Jaap Don, Jerry Blekkenhorst, Jan Manenschijn, Hennie Noppers en Janine Heuver.
Van links naar rechts: Daniëlle Kamphuis, Jaap Don, Jerry Blekkenhorst, Jan Manenschijn, Hennie Noppers en Janine Heuver. (Foto: )

Ondernemers schenken Alinkers

Door De Koerier

Bewoners Erve Nienenhoek blij

Bewoners, gasten en het personeel van Erve Nienenhoek in Den Ham zijn in hun sas met de twee geschonken Alinkers. Een Alinker is een soort van loopfiets die zo ontworpen is dat mensen met lichamelijke beperkingen zich makkelijker kunnen voortbewegen. "Dit is een mooie aanvulling op de zorgverlening'', zegt Janine Heuver van Erve Nienenhoek.

Den Ham - De twee Alinkers werden begin juli geschonken aan medewerkers, bewoners en gasten van woonzorgboerderij Erve Nienenhoek in Den Ham. Erve Nienenhoek valt onder de paraplu van ZorgAccent.
De schenking van de loopfietsen werd mogelijk gemaakt door twee ondernemers met hart voor de oudere medemens: Jan Manenschijn van Garage Manenschijn uit Daarle en Jerry Blekkenhorst van De Zandstuve uit Den Ham, zo wordt er gemeld vanuit ZorgAccent.

Janine Heuver, woonbegeleider op Erve Nienenhoek, ziet de Alinkers als een welkome aanvulling op het zorgpakket. "De Alinker is een mooi hulpmiddel om bewoners en gasten van 'Gast aan Tafel' meer te laten bewegen. Ons uitgangspunt bij het verlenen van zorg is altijd om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en cognitief op een goed niveau te houden'', zegt Janine Heuver.
Ze haalt hoogleraar Erik Scherder erbij. "Dit kunnen we volgens hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder (bekend van zijn rol als tafelgenoot bij het tv-programma De Wereld Draait Door) doen door meer te bewegen. Dit bevordert een goede bloedsomloop in de hersenen, waardoor mensen langer vitaal blijven. En wat is leuker dan er samen op uit te gaan?''
Heuver prijst de Alinker. "Voor korte afstanden kan dat prima met een rollator, maar voor langere wandelingen is de Alinker meer geschikt, omdat je hiermee ook makkelijk rustmomenten kunt inlassen. Dit is een mooie aanvulling op de zorgverlening op de zorgboerderij. We zijn beide ondernemers dan ook erg dankbaar.''

Het lichamelijk inactieve leven, dat wereldwijd steeds meer mensen leiden, is een sluipmoordenaar, vinden ze bij ZorgAccent. "Gemak dient de mens. Vergeet het maar.''

Meer berichten