Evenmens houdt maandag een fietstocht voor mantelzorgers.
Evenmens houdt maandag een fietstocht voor mantelzorgers. (Foto: )

Evenmens gaat voor 'Samen fietsen'

Nijverdal - Evenmens houdt komende maandag een fietstocht voor mantelzorgers met een gemis. "Binnen Samen Verder worden deze mantelzorgers in contact gebracht met lotgenoten en zorgvrijwilligers die helpen het gemis te verwerken, gedachten op een rij te zetten en nieuwe stappen in het eigen leven te zetten'', meldt Ina Versmissen van Evenmens.

"Bij rouwen wordt vaak gedacht aan het verwerken van het verlies van een dierbare. In de meeste gevallen is dit ook zo. Maar verliesverwerking hoeft niet alleen om het verlies van een dierbare te gaan. Je kan bijvoorbeeld ook rouwen om het verlies van een baan, of na een scheiding. Ook een kinderwens die komt te vervallen is een vorm van rouw- en verliesverwerking. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies, zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Praten met lotgenoten kan troost en steun geven'', weet Versmissen. "Evenmens Samen Verder wil lotgenoten met elkaar in contact brengen. Dat kan onder andere door samen te fietsen.''

Het vertrek is om 13.00 uur vanaf het station Nijverdal (kant van de bushaltes). Deelname is kosteloos, een kopje koffie/thee onderweg is voor eigen rekening. Aanmelden via iversmissen@evenmens.nl of 0548-638830.

Meer berichten