De handen uit de mouwen voor een school in Zambia

Zeven jongeren uit Vroomshoop bieden hulp in Zambia.
Zeven jongeren uit Vroomshoop bieden hulp in Zambia. (Foto: )

Zeven jongeren uit Vroomshoop verblijven drie weken in Zambia om daar mee te helpen met het bouwen van twee klaslokalen en een lerarenwoning. Hierdoor kunnen de kinderen van de basisschool in Lilanda beginnen met de eerste twee klassen van de middelbare school.

Vroomshoop - De reis begon op maandag 5 augustus. Een dag eerder, op zondag 4 augustus, werd er een zogenaamde uitzwaaidienst gehouden in Kerkelijk Centrum Het Anker. Tijdens deze dienst bedankten de jongeren alle mensen die mee hadden geholpen met het behalen van het geldbedrag (€ 17.535,00) dat nodig was om deze droom uit te laten komen. Dit bedrag, in totaal 17.535 euro werd binnen gehaald na 'hard werken', zo stelden de jongeren.

Als mooie afsluiting van alle acties die de jongeren hebben gehouden, kreeg de hele groep een prachtig sponsorshirt van handelsonderneming Veltink bedrijfskleding, Dennis de Lange Designe Solutions, Autobedrijf Cents, administratiekantoor Kaas, Hammer Techniek en Detachering, Makelaardij Oosterhave, Auto en bandenservice Hekman, Klussenbedrijf Dasselaar, Schildersbedrijf H. Oelen, Consultancy Kerkdijk en Loonbedrijf Reimink aangeboden. Stuk voor stuk bedrijven die deze jongeren een warm hart toedragen.

De zeven jongeren - Daan, Lieke, Indy, Geke, Jorn, Hanna en Joëlle - willen iedereen in Vroomshoop bedanken voor de totstandkoming van deze 'reis'. Op zaterdag 24 augustus komen ze weer terug in Nederland.

Meer berichten