De fokveedag van veeteeltstudieclub Vriezenveen e.o. was een succes. Foto: B. Aman
De fokveedag van veeteeltstudieclub Vriezenveen e.o. was een succes. Foto: B. Aman (Foto: B AMAN)

'Lore' van Abbink is de algeheel kampioen bij de fokveedag

Door De Koerier

Op zaterdag 17 augustus werd de jaarlijkse fokveedag en kalveropfokwedstrijddag in Vriezenveen gehouden. Leden van de veeteeltstudieclub Vriezenveen e.o lieten op de 68e editie van de fokveedag hun beste dieren zien aan jury en publiek.

Vriezenveen - Voor de kinderen die wekenlang hebben geoefend met hun kalfje, was eindelijk de grote dag aangebroken. De kalfjes werden 's ochtends gekeurd op exterieur (de bouw van het kalfje), toilet (hoe het kalfje geschoren en gewassen is) en op voorbrengen (hoe het kalfje gepresenteerd wordt). De beste resultaten mochten 's middags terug komen voor de kampioenskeuring, zo legt Egbert Jonker uit.

De prijzen zijn als volgt verdeeld:

Toilet junioren, reservekampioen is Annelie Folbert met kalfje Liesbeth 41 en de kampioen is Jurre Nieuwenhuizen met zijn kalf Campbeerns Mieke 141.

Toilet senioren, Gerben Blokhorst met kalfje De Bleskolk Boukje 7835 is de reservekampioen en de kampioen is Betsie 151 met als begeleidster Sarah Meulenbeld.

Voorbrengen junioren, de kampioen is Madeleine Engberts met haar kalfje Pouwelshoeve Jeanette 103, en Manon Coppelmans met Marietje 1827 is de reservekampioen.

Voorbrengen senioren, Neeltje 110 met begeleidster Joelle Hoekerswever is reservekampioen geworden, en de kampioen is Else-Marie Dekker met kalfje Winter's Farm Truusje 472.

Exterieur jonge kalveren, De 4e plek gaat naar Gerda 313 van de fam Slettenhaar, met Luuk als begeleider, de 3e plek is voor Liesbeth 41 van de fam Bom met begeleidster Annelie Folbert. Reservekampioen is Mark Coppelmans met het kalfje Bep, ook de kampioen komt bij de fam Coppelmans uit de stal, namelijk Marietje 1827 met Manon als begeleidster.

Exterieur oudere kalveren, op de 4e plek is geeindigd Winter's Farm Dora 205 van de Fam Winter met als begeleider Obed Borger. De 3e plek gaat naar Pouwelshoeve Lenie 44 van de Fam Engberts met als begeleidster Louise Engberts. Annika Aalderink is met Elani 119 van de fam. Pot reservekampioen, en de kampioen is Benjamin Bom met zijn kalfje Neeltje 112 van de fam Bom.

De kinderen krijgen voor elk onderdeel punten. Het hoogste aantal punten is bij de junioren behaald door Mark Coppelmans, en bij de senioren is Obed Borger de winnaar.

Er werden 13 bedrijfsgroepen kalveren gepresenteerd,

Meer berichten