Lasergamen is een nieuwe activiteit van ZorgSaam Twenterand
Lasergamen is een nieuwe activiteit van ZorgSaam Twenterand (Foto: )

Nieuw beweegaanbod bij ZorgSaam

Door De Koerier

Lasergamen en skelteren

In samenwerking met de vereniging Sportieve Kans Twenterand en de IJsclub Vroomshoop komt ZorgSaam Twenterand vanaf deze maand met twee nieuwe, intensieve bewegingsvormen: lasergamen en skelteren. Financieel wordt het mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport en het Innovatiefonds van de gemeente Twenterand.

Vroomshoop - Een van de doelstellingen van de combinatiefunctionaris sport-jongerenwerk is om jeugd te interesseren voor (nieuwe vormen van) sporten en bewegen, waarbij plezier en intensiteit samengaan. ''Vorig jaar was er voor het eerst de Triatlon Experience, gelieerd aan de Vroomshoopse triatlon. Nu dus skelteren en lasergamen'', aldus combinatiefunctionaris Stef Lamberink.

Het succes van het lasergamen bleek na een pilot van CSG het Noordik en ZorgSaam Twenterand. Traditiegetrouw organiseren deze organisaties een afsluitende sportweek voor de tweede klassen van het Noordik Vroomshoop. Hier staat altijd een sportvereniging, sport dan wel een (nieuwe) bewegingsvorm centraal. Dit keer was dat - naast de Triatlon Experience - lasergamen: een speelse beweegvorm, die als enorm intensief werd ervaren, veel dynamiek in zich heeft, ook als samenwerkingsvorm. Het spel werd door de wat oudere jeugd fanatiek gespeeld in een zaal in Het Punt dat was omgetoverd tot lasergamelocatie.

Lamberink: "Naderhand was er veel vraag naar vaker te lasergamen dan deze ene keer in het jaar. Daarom wordt de activiteit op aanvraag aangeboden door de vereniging Sportieve Kans Twenterand. Het kan zowel outdoor - in het bos, locatie van IJsclub Vroomshoop - of outdoor in het oude schoolpand Nassaustraat 2 Vroomshoop (voormalige De Sleutel). Op eigen locatie behoort ook tot de mogelijkheden.''

De kosten bedragen 5 euro. De opbrengst wordt gebruikt voor nieuw materiaal, onderhoud en een deel gaat naar de mogelijke realisatie van een 'geasfalteerde ijsbaan'. Het skelteren vindt plaats op de 'ijsbaan' van IJsclub Vroomshoop.

Meer berichten