Taalpunt Twenterand houdt meerdere activiteiten voor de inwoners van Twenterand.
Taalpunt Twenterand houdt meerdere activiteiten voor de inwoners van Twenterand. (Foto: )

Taalpunt doet mee aan de Week van de Alfabetisering

Door De Koerier

Van 9 tot en met 13 september is de Week van de Alfabetisering. Verschillende organisaties zetten zich dan in voor een leven lang leren en ontwikkelen. Daardoor krijgen meer mensen de kans om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of smartphone. Het Taalpunt Twenterand organiseert, samen met haar partners, verschillende activiteiten voor alle inwoners van Twenterand.

Twenterand - Wethouder Mark Paters opent de Week van de Alfabetisering. Tijdens de Week van de Alfabetisering lezen diverse gast-voorlezers voor bij kinderopvangcentra en scholen in heel Twenterand. Wethouder Mark Paters trapt af in Den Ham en leest op maandag 9 september om 11.00 uur 's ochtends voor bij Peuterspeelzaal Zuidmaten. Het doel van de voorleesactiviteiten is om ouders en verzorgers te stimuleren hun kinderen vaker voor te lezen.

VoorleesExpress

In de Week van de Alfabetisering start ook de VoorleesExpress weer. Dit najaar gaan opnieuw veel vrijwilligers bij Twenterandse gezinnen langs om voor te lezen, maar soms ook om te zingen of een spelletje te spelen. Kinderen en ouders leren zo dat lezen en voorlezen leuk is en belangrijk voor de taalontwikkeling.

Dit jaar is er tijdens de Week van de Alfabetisering een workshop speciaal voor iedereen die met kinderen en ouders werkt. De workshop geeft handvatten om laaggeletterde ouders en kinderen op weg te helpen. Het doel van de workshop is het vergroten van de betrokkenheid van ouders en het stimuleren van de taalontwikkeling bij kinderen. "Wil je als professional je aanmelden voor donderdagmiddag 12 september? Meld je dan aan via de website van de bibliotheek'', aldus Taalpunt.

Vrijdagmiddag 13 september krijgen alle inwoners van Twenterand les in internetten. "We maken het vaak mee dat we even wat willen opzoeken of moeten regelen. Dat is nog best wel lastig om te doen. Tijdens de workshop ga je aan de slag en krijg je tips over het internet. Vanaf 13.00 uur staat de koffie klaar in de bibliotheek in Vriezenveen.''

Het Taalpunt is er voor iedereen met een vraag over lezen, schrijven, spreken, rekenen en digitale vaardigheden. Ook buiten de Week van de Alfabetisering. Wil je meer weten? Bel Dianne Companje via 06 2161 2881 of mail d.companje@bibliotheektwenterand.nl.

Meer berichten