Vroomshoop bestaat 160 jaar en dat wordt gevierd.
Vroomshoop bestaat 160 jaar en dat wordt gevierd. (Foto: )

Bomvol programma Feestweek 160 jaar

De feestweek in Vroomshoop staat op het punt van beginnen. Van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 september zijn er meer dan tien verschillende evenementen in het kanaaldorp. Het episch centrum van veel festiviteiten is de extra grote feesttent midden in Vroomshoop. Het programma bestaat onder andere uit de Hollandse Avond met Frans Duijts, een bier- en foodfestival, straatversiering, kermis, ladiesnight en twee afsluitende muziekavonden.

Vroomshoop - Het feestprogramma wordt op zaterdag 7 september afgetrapt met helikoptervluchten boven Vroomshoop. De eerste helikoptervlucht is om 10.00 uur en de vluchten gaan door tot in de avond. Een weiland aan de Twentelaan in Vroomshoop-oost dient als helikopterplatform. Een vlucht van zes minuten met drie personen kost 40 euro per persoon en een vlucht met twee personen is 60 euro per persoon. Langere vluchten zijn in overleg mogelijk. Belangstellenden kunnen hun vlucht vooraf reserveren via Lute Gombert (0546-646420) of op de dag zelf. Er zijn kaarten voor een helikoptervlucht te koop aan de kassa bij het helikopterplatform.

Frans Duijts

De openingsdag van 160 jaar Vroomshoop wordt afgesloten met een Hollandse Avond in de feesttent. Meerdere artiesten treden op: Frans Duijts, De Havenzangers, Harten 10 en DJ Geert Hofsteede. Alleen voor deze avond is er voorverkoop. Kaarten zijn voor 10 euro (inclusief 2 munten) te koop bij DNNS Fashion en Phonehouse Vroomshoop. Ook zijn er tijdens deze avond kaarten aan de tent te koop. De Hollandse Avond is van 21.00 tot 01.00 uur.

Beer & Grill

Op dag 2 van de feestweek vindt de eerste editie plaats van Beer & Grill. In en rondom de feesttent is er dan van alles te beleven: foodtrucks, grote barbecuesmokers, een uitgebreid assortiment aan speciaalbieren, een speciaal Vroomshoop 160 jaar bierglas, live formule 1 op groot scherm, muziekoptredens en een loterij. Beer & Grill is van 14.00 tot 20.00 uur en de toegang is gratis.

Straatversiering

Vanaf maandag 9 september tot en met zaterdag 14 september is er straatversiering in bijna 50 straten in het dorp. Een speciale (fiets)route van zo'n 17 kilometer leidt belangstellenden langs alle versierde straten. De route staat met bordjes aangegeven. De jaarlijkse kermis is vanaf de woensdag tot en met zaterdag geopend. De kermis is op het Oranjeplein, waarbij op de woensdag een zogeheten eurodag geldt bij alle draaiende attracties.

Meer berichten