'Vjenne pakt uut' bij de viering van het 650-jarig bestaan.
'Vjenne pakt uut' bij de viering van het 650-jarig bestaan. (Foto: )

Jubileumweek in aantocht met het motto 'Vjenne wat oans'

Door De Koerier

Nog even en dan is het zover. Vriezenveen staat van vrijdag 13 tot en met zaterdag 21 september in het teken van de feestweek ter gelegenheid van 650 jaar Vriezenveen. Het programma van deze jubileumweek, waaraan (sport)verenigingen, kerken en ondernemers hun steentje bijdragen, biedt voor elk wat wils. Het motto voor dit feest is: 'Vjenne wat aons'.

Vriezenveen - De stichting 'Vriezenveen 650 jaar' is druk bezig met de laatste voorbereidingen en wil het hele dorp actief betrekken bij het jubileum. Aan het decor in Vriezenveen zal het niet liggen; straatversieringen, wapperende feestvlaggen van 650 jaar Vriezenveen en spandoeken met foto's van oude winkeltjes vormen straks de feestelijke aankleding bij alle festiviteiten.

Het programma van het jubileumfeest start vrijdagmorgen met een officiële opening om 9.30 uur. Burgemeester Annelies van der Kolk zal dan samen met 175 basisschoolkinderen een speciale koker in de grond graven. In deze koker zitten allemaal verhalen van leerlingen over hoe zij de toekomst over vijftig jaar zien. 's Avonds staat er om 20.00 uur het Vjenne Theater op het programma, een bonte avond onder leiding van Theater Turf. De kosten voor deze avond zijn 6,50 euro inclusief twee consumpties (dit is de enige activiteit waarvoor een entreeprijs geldt). De voorverkoop van kaarten is bij het Historisch Museum en het Wapen van Vriezenveen

Voor zaterdag 14 september zijn diverse activiteiten georganiseerd met als hoogtepunt de grootste reünie van Vriezenveen van 14.30 tot 1.00 uur, waarbij er een speciale Senioren Reünie is van 15.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is er een open dag van de brandweer in de Brandweerkazerne.
Een sessie Tussen Kunst & Kitsch in de Bibliotheek wordt gehouden van 10.30 tor 13.00 uur en de Open Monumentendag is van 10.00 tot 17.00 uur, waarbij bezoekers gratis een kijkje kunnen nemen bij negen lokale monumenten: Leemansmolen, Historisch Museum Vriezenveen, Smeltschuur, Harmsenhuis, Peddemorsboerderij, Grote Kerk Vriezenveen, Rooms Katholieke kerk Antonius Abt en de boerderijen Oosteinde 271 en Westeinde 158. Dan volgt de zondag met een soul food brunch georganiseerd door de gezamenlijke kerken van 11.30 tot 14.00uur en is er 's avonds een jeugddienst om 19.00 uur. De gehele midweek staat in het teken van sportactiviteiten op sportpark Het Midden.

Meer berichten