De Welsumer Kriel van Benthe en Marith Lubbers.
De Welsumer Kriel van Benthe en Marith Lubbers. (Foto: )

Mooie resultaten bij jongedierenkeuring HPKV

Bij de jongedierenkeuring van HPKV Den Ham zijn ruim 150 mooie dieren gekeurd, zo meldt Matthijs Boers van de HPKV.

Den Ham - Onlangs hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Ruim 150 mooie dieren werden gekeurd, allen waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vijf keurmeesters, drie voor de konijnen en twee voor de hoenders. Voor hen was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten alleen het mooiste dier en op 1 na uitkiezen, ook van de jeugd.

Vlaamse Reus

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt.
Keurmeester Ekkelboom koos een Vlaamse Reus van jeugdlid Hidde Kuiper als mooiste dier en tevens jeugdkampioen. De Groot Lotharinger van H.G. Eshuis werd beoordeeld als mooiste op 1 na.

Keurmeester Visser gaf de meeste punten aan F. Bulder met een Rex Castor. Daarop volgde Wout Miskotte met zijn Alaska als mooiste op 1 na en werd hij jeugdkampioen bij Visser.

Keurmeester Van Der Steeg gaf de 1e prijs aan H. Poel met zijn witte Wener. De 2e prijs gaf hij aan J. Boers met haar Nederlandse Hangoor Dwerg madagascar.
Jeugdleden had Van Der Steeg niet, waardoor hij geen jeugdprijs kon uitgeven. Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders.

Hollandse Hoen

Keurmeester Timmer koos een Vorwerk van Gerjon Lubbers als mooiste en een Hollandse Hoen van A. Voortman als mooiste grote hoen op 1 na van zijn keuring.
Timmer verkoos een Leghorn van H. Zwiers als mooiste kriel van zijn keuring. De mooiste kriel op 1 na kwam van Benthe Lubbers met haar Welsumer kriel. Daarmee ontving zij ook de jeugdprijs van keurmeester Timmer.

Keurmeester Leusink gaf de 1e prijs voor kleine hoenders aan R. Wemekamp met zijn Watermaalse Baardkriel. De mooiste kriel op 1 na en van de jeugd kwamen bij de keuring van Leusink allebei van Marith Lubbers met haar Welsumer kriel.
Bij de grote hoenders gaf Leusink de prijs voor de mooiste grote hoen en grote hoen op 1 na aan jeugdlid Matthijs Lenderink met zijn Brahma.

Op de website www.hpkvdenham.nl vindt u een kort verslag van de jongedierendag.
Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

Meer berichten