Wethouder Bart Jan Harmsen, Lianda Kalsbeek, Melanie Maatman (Mijande Wonen) en Beste Buur: Geke Kulk-Reeringh.
Wethouder Bart Jan Harmsen, Lianda Kalsbeek, Melanie Maatman (Mijande Wonen) en Beste Buur: Geke Kulk-Reeringh. (Foto: DMA Swennenhuis)

Geke wint de Beste Buur Bokaal

Door De Koerier

Noaberschap wordt gewaardeerd

De winnaars van de Beste Buur Bokaal Twenterand en Dinkelland zijn zaterdag bekend gemaakt. In Twenterand won Geke Kulk Reeringh de Beste Buur Bokaal. Ze was de beste van dertien inzendingen. "Onze buurvrouw staat dag en nacht voor iedereen klaar: de planten verzorgen, eten maken voor een zieke buur of de bedden verschonen, ze doet het allemaal met veel liefde.''

Twenterand - De jury's vonden het best moeilijk om tot een keuze te komen. Ieder jurylid koos zijn persoonlijke top 3 door punten toe te kennen aan de aanmeldingen. Degene met de meeste punten won de Beste Buur Bokaal 2019. Wethouder Bart Jan Harmsen van Twenterand deed de uitreiking. Hij was blij met de vele inzendingen in zijn gemeente: "Niet iedereen heeft familie of vrienden dichtbij en dan is fijn om te merken dat buren voor elkaar klaar staan en elkaar willen helpen."

Melanie Maatman, directeur-bestuurder Mijande Wonen, had het over 'de stille kracht'. "Bij deze prijs gaat het om 'de stille kracht', de buur die niet in het middelpunt staat. De buur die het heel normaal vindt om iets voor de ander te doen. Juist die buur verdient het om zo nu en dan in het zonnetje te worden gezet."

In Dinkelland won Gerrit ten Brink de Beste Buur Bokaal gewonnen. De verkiezing wordt ook in Dinkelland gewaardeerd. "De Beste Buur Bokaal is een prachtig initiatief. Niet voor niets luidt het spreekwoord 'beter een goede buur dan een verre vriend", vertelt wethouder Ben Blokhuis. "En Gerrit ten Brink is zo'n goede buur; hij houdt de straat netjes en staat altijd voor zijn buren klaar. Inwoners die omkijken naar elkaar en oprecht vragen 'hoe is het met jou'. Dat is noaberschap."

Alle genomineerden en degenen die ze hadden aangemeld waren uitgenodigd voor de feestelijke uitreiking. Voor de winnaar was er een bokaal en een dinercheque te besteden bij een restaurant uit het eigen dorp. De uitreiking werd afgesloten met een gezellige high tea met alle genomineerden en degenen die hen hadden genomineerd.

Meer berichten