Thijs van Dorth, de winnaar van de gedichtenwedstrijd.
Thijs van Dorth, de winnaar van de gedichtenwedstrijd. (Foto: )

Thijs van Dorth gekozen tot 'Kinderdichter'

  Cultuur

Westerhaar - Thijs van Dorth uit Vriezenveen is gekozen tot Kinderdichter van Twenterand 2019. Thijs won de gedichtenwedstrijd van de gemeente Twenterand tijdens de landelijke Gedichtendag in Kulturhus de Klaampe in Westerhaar. Het evenement werd voor de vijftiende keer georganiseerd door de bibliotheken van Twenterand.

Het werd een spannende strijd tussen de zestien genomineerde dichters van de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Dit jaar deden er acht basisscholen mee met zestien groepen. Het leverde ruim 300 gedichten op. Na de finale maakte de jury, bestaande uit Marieke Stegeman, Marina Arbouw en Kristina Odenhamn, bekend wie zich een jaar lang 'Kinderdichter van Twenterand 2019' mag noemen. "Het niveau was dit jaar heel hoog en er waren drie gedichten die de meeste indruk maakten op de jury'', meldt Ria van der Wielen van de bieb. De eerste prijs ging naar Thijs van Dorth, leerling van groep 6 van basisschool Eltheto in Vriezenveen. Thijs won met het gedicht '8 regels':

Dit is een gedicht van acht regels. Misschien wel geschreven, in een grot vol ijspegels. Of in een badkamer met muurtegels. Buiten lopen 34 egels. Die weggejaagd worden door een stel vlegels. Gerard spaart postzegels. Zijn achternaam is Gegels. Dit was het gedicht van acht regels.

Meer berichten