Met Harald Veenstra 'Samen door Amsterdam': het kan op Valentijnsmiddag in Het Punt.
Met Harald Veenstra 'Samen door Amsterdam': het kan op Valentijnsmiddag in Het Punt. (Foto: Library of Congress)

'Samen door Amsterdam' in Het Punt

  Cultuur

Door De Koerier

Harald Veenstra is even terug

'Samen door Amsterdam' is de titel van het programma dat oud-Vroomshoper Harald Veenstra op donderdag 14 februari op de planken zet in het theater van Het Punt in Vroomshoop. Dat het dan ook Valentijnsdag is, is toeval. Maar liefde voor Vroomshoop is er zeker nog bij Veenstra. Het belooft een optreden te worden 'vol meezingers, cabaretliedjes, anekdotes en prachtige foto's'.

Vroomshoop - In 'Samen door Amsterdam' neemt de oud-Vroomshoper Harald Veenstra de bezoekers in beeld en muziek mee naar de stad van Ciske de Rat, De Nachtwacht, Simon Carmiggelt en niet te vergeten: Toon in Carré. "Een stad met zijn eigen taaltje, gekke uitdrukkingen en heel, héél veel leuke liedjes en verhalen. Gaat u mee? Jottum!'', aldus Veenstra.

Dat de show over Amsterdam gaat, is niet zo verwonderlijk. "Ieder jaar breng ik een nieuw programma, met dit jaar het thema 'Samen door Amsterdam'. Het is een stad met zoveel herkenning, een stad waar zoveel goede artiesten, leuke liedjes en verhalen over zijn", zo legt hij zijn keuze uit.

Op de vraag hoe hij toch elk jaar weer een leuk programma maakt vertelt hij enthousiast: "Zo'n thema is vaak echt gewoon een ingeving. En als die er is, vormt het meteen een grote inspiratie om er weer iets bijzonders van te maken. Inmiddels zijn er achttien themaprogramma's die ik vrijwel dagelijks door het hele land speel. Dat maakt het erg afwisselend."

Het is inmiddels een traditie dat Veenstra onderdeel is van de theaterprogrammering van Het Punt. Zijn voorstellingen zijn bij uitstek geschikt om herinneringen aan vroeger op te halen. "Ik vind het erg leuk om op 14 februari weer naar Het Punt te komen. Het is een prachtig theater en het is geweldig dat er iedere keer weer zoveel mensen komen. Ik ben in Vroomshoop opgegroeid en ik heb er tot m'n 21e gewoond dus dat geeft het altijd iets bijzonders. Ik zie dan veel bekenden van vroeger in de zaal," aldus Veenstra. "Mijn ouders wonen er nog steeds dus dat is uiteraard ook een mooie reden om in Vroomshoop te zijn".

Meer berichten