Ernest Beuving als Prins Bernhard. Foto: Eric Schaddelee
Ernest Beuving als Prins Bernhard. Foto: Eric Schaddelee (Foto: )

Bende van Beuving in Het Punt met Vriezenveense Update

  Cultuur

Door De Koerier

Tijdens het verjaardagsweekend van Het Punt (4-jarig bestaan) komt cabaretier, muzikant én imitator Ernest Beuving met zijn 'bende' naar het theater van Het Punt. Met zijn voorstelling 'Klap van de korenmolen' laat hij mensen beleven hoe gek het is, om het niet te zijn.

Vroomshoop - "Mensen laten beleven hoe gek het is, om het niet te zijn!" Dat is de insteek bij de voorstelling op 9 maart van Ernest Beuving. Tijdens de show krijgt hij muzikale ondersteuning van zijn band én de Vriezenveense vocalgroup Update.

Dit enthousiaste popkoor uit Twenterand en omstreken staat met dertig zangers en zangeressen met veel plezier op de planken'', zegt Inge Konus-Drost van Het Punt. "Half concert, half cabaret met veel humor, imitaties, persiflages, spontaniteit en geen geposeer."

Wie Ernest Beuving zegt, zegt vaak ook 'Prins Bernhard'. Eén van de typetjes die onlosmakelijk aan hem is verbonden. "Ik hoef er geen moeite voor te doen. Ook qua uiterlijk niet. Imiteren doe ik graag, waarbij ik wel een reden leidend naar humor moet hebben om iemand na te doen", zo verwoordt Beuving.

Het oefenen van stemmen, en de daarbij behorende gekke koppen, doet hij veelal als hij auto rijdt. "Die gekke koppen schrikken medeweggebruikers nogal af, waardoor ik regelmatig staande word gehouden. Maar als je dan je raam opendoet en hen te woord staat als de meest depressieve variant van Maarten van Rossum, dan wordt jouw zaak al gauw geseponeerd.''

Ernest Beuving won in 1993, als cabaretier uit het oosten, samen met Marcellino Bogers de jury- en de publieksprijs op het Camerettenfestival in Rotterdam als het duo: 'Ernesto & Marcellino'. Samen speelden ze acht shows in het theater, waarvan ze de laatste vijf speelden met Wilfried Finkers (de broer van). Beuving schreef hiervoor de meeste teksten en muziek. De Telegraaf noemde hen ooit 'Het beste bewaarde theatergeheim van Nederland'. "Ik ben een oosterling en verder heb ik geen idee wie ik ben, daar probeer ik op het podium achter te komen. Ik had nooit verwacht dat het mijn werk zou worden," aldus Ernest Beuving. Op dit moment speelt hij 'Bende van Beuving' (cabaret en muziek met eigen band en plaatselijke koren), en 'Goeie Tukkers zijn geen Motherfuckers' met Thijs Kemperink en André Manuel.

Meer berichten