Henk Pasterkamp en Dinie Haanstra.
Henk Pasterkamp en Dinie Haanstra. (Foto: )

Cantate Deo staat er goed voor

  Cultuur

Den Ham - Zangvereniging Cantate Deo hield vorige week de jaarlijkse ledenvergadering en de conclusie was: de zangvereniging staat er goed voor.

Onder een goede opkomst van de leden werden de gebruikelijke agendapunten behandeld. Bij de verkiezing van een nieuwe bestuurslid werd Eef Stolte voorgedragen. Zij gaf aan die benoeming te aanvaarden, hetgeen met luid applaus werd bekrachtigd. Even later werd de vergadering onderbroken voor het in de bloemetjes zetten van twee leden, Jaap in 't Veld en Egbert Rensink, die op buitengewone wijze nu al jarenlang zich inzetten voor een goed en succesvol verloop van de papierinzameling. Inkomsten via de papierinzameling is de kurk waarop Cantate Deo, evenals andere verenigingen in Den Ham, drijft. Dankzij de opbrengst van het oud papier is en blijft de vereniging in staat concerten te verzorgen.

Even later werden opnieuw bloemen in de vergaderzaal gebracht. Dat boeket ging naar Dinie Haanstra. Zij werd gehuldigd in verband met 40 jaren van trouw lidmaatschap. Naast het boeket viel de bij bijbehorende onderscheiding haar ten deel. Aan het einde van de vergadering werd scheidend voorzitter Henk Pasterkamp toegesproken, waarbij ondermeer werd gememoreerd dat Henk in drie perioden meer dan 30 jaren voorzitter was. Eerst van Looft den Heer en na het samengaan van de beide koren van Cantate Deo.

Meer berichten