Bo en Vera zijn neergestreken in Sibculo.
Bo en Vera zijn neergestreken in Sibculo. (Foto: Picasa)

Op slag verliefd op Sibculo

  Cultuur

Sibculo - Het was liefde op het eerste gezicht. Toen Bo en Vera vorig voorjaar door Sibculo reden en zagen dat het voormalige café/zalencentrum Brink te koop stond, besloten ze meteen toe te slaan. Komende zondag geeft het muzikale stel een 'kennismakingsconcert' voor hun nieuwe plaatsgenoten.

Vera komt uit Deventer en Bo uit Den Bosch. "Maar we zijn beiden geboren en getogen in dorpen. De rust, de weidsheid en natuur doen ons goed", vertelt Bo.

Bo - of Big Bo zoals zijn artiestennaam luidt - is muzikant, producer en studiotechnicus. Partner Vera verzorgt het management en neemt de productie voor haar rekening, naast haar baan als kunst- en groendocent aan het Zone College in Almelo. Op dit moment toeren beiden door Europa met de solo-shows van Big Bo. Daarnaast draait de voorstelling 'Preaching the Blues' in de Nederlandse theaters en gaat het duo van start met een reeks bluesconcerten op lagere scholen in Drenthe.

Na hun kennismaking met Sibculo zijn Bo en Vera in het dorp neergestreken. In het vroegere café willen ze straks een opnamestudio bouwen, bedoeld voor het opnemen van muziek. "Af en toe een intiem bluesconcert of een gezellig feestje en zo hebben we nog wel meer ideeën", zegt Bo. Het gratis 'kennismakingsconcert' is van 15.30 tot 19.00 uur bij café Boszicht aan de Gemeenteweg 8. "We zien er erg naar uit om iedereen te mogen begroeten."

Meer berichten