HammerBomenroute gaat open

  Cultuur
Komende zaterdag wordt de HammerBomenroute officieel geopend.
Komende zaterdag wordt de HammerBomenroute officieel geopend. (Foto: )

Den Ham - De HammerBomenroute wordt komende zaterdag geopend. Het is een gemarkeerde wandeling die alleen en/of in groepsverband op alle dagen in het jaar te wandelen is. Henk Nieuwerth en Gerrit Kuiper verrichten om 15.00 uur de opening bij het Middendorpshuis.

De HammerBomenroute is tot stand gekomen door samenwerking van Hammenaren met een verbinding met de werkgroep Stille Momenten, IVN-afdeling Den Ham- Vroomshoop en Twenterand Tourist Informatie.

De werkgroep Stille Momenten organiseert in de 40 dagentijd op zes vrijdagavonden en op Witte Donderdag een Stil Moment waar mensen samen komen in een moment van bezinning; bezinningswandelingen zijn hier een logisch vervolg op.

De IVN-afdeling Den Ham-
Vroomshoop is onlangs opgeheven maar laat als sponsor deze prachtige HammerBomenroute na, die al in 2006 het levenslicht zag, maar nu geheel is vernieuwd. De HammerBomenroute loopt deels parallel met de HammerBezinningsroute.

De HammerBomenroute begint in het centrum van Den Ham nabij het Middendorpshuis en loopt via de Groene Long van Den Ham naar de oude Algemene Begraafplaats aan de Molenstraat. De lengte is 4 kilometer. De route loopt voor een deel over zandpaden. Onderweg staan twaalf plaquettes met informatie over de boom. Ook staan er op de route banken om te rusten.

Meer berichten