De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop is blij met het nieuwe boek van Dick de Ruiter.
De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop is blij met het nieuwe boek van Dick de Ruiter. (Foto: )

Geanimeerde vergadering Oudheidkundige Vereniging

  Cultuur

Vroomshoop - Zaal De Borg bij Partycentrum De Zandstuve barstte bijkans uit haar voegen vanwege het grote aantal leden dat was afgekomen op de ledenvergadering van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop. Dat had ongetwijfeld te maken met de presentatie die Dick de Ruiter gaf over zijn boek 'Hammer huizen en mensen'. Hij werkte meer dan 25 jaar aan het werk van 470 pagina's over de geschiedenis van brinkdorp Den Ham. Al eerder gaf de vereniging boeken uit over de buurschappen Meer en Noordmeer, Magele en Linde. Over pakweg een maand rolt het vierde boek van de persen in een oplage van 1500 exemplaren.

Het boek is te bestellen bij secretaris Ineke Ningbers 0546-644498, e-mail secretariaat@okv-den-ham-vroomshoop.nl. Het boek kost bij voorinschrijving 27,50 euro, maar wie lid is of wordt van de oudheidkundige vereniging betaalt slechts 25 euro. Na de voorverkoop kost het boek 29,95.

Voor de pauze kwamen de gebruikelijke agendapunten aan de orde. Penningmeester Gert Kottier gaf een toelichting op het financieel verslag. Ook vonden er enige bestuurswisselingen plaats. Voorzitter Cor Boom stelde zich niet herkiesbaar, maar een opvolger is nog niet gevonden. Ook Klaas Dragt was na acht jaar aftredend. Oud-Hammenaar Nico Flim neemt zijn plaats in.

Meer berichten