De Boer als Gastheer houdt deze zomer vier Boerderij-Verwendagen op de dinsdag door het Vechtdal.
De Boer als Gastheer houdt deze zomer vier Boerderij-Verwendagen op de dinsdag door het Vechtdal. (Foto: )

De Boer als Gastheer houdt Boerderij-Verwendagen

  Cultuur

Ommen - Vereniging De Boer als Gastheer organiseert deze zomer de Boerderij-Verwendagen. Dit zijn unieke fiets- en autoroutes, die de bezoeker meeneemt langs de prachtige paden van het Vechtdal, maar ook langs diverse boerderijen. Op elke boerderij wacht de bezoeker een verrassing in de vorm van een bijzondere verwennerij. De trotse boeren en boerinnen laten graag zien hoe ons dagelijks voedsel wordt geproduceerd en op welke wijze het landschap wordt onderhouden. Van harte welkom.
Bij het startpunt van de route krijgt men een 'Koe-die-bek', onder anderen gevuld met boerenmunten. De munten kunnen worden ingeleverd bij de boerderijen die deelnemen aan de route, in ruil voor een verwennerij. Deze kan bestaan uit een gastvrije ontvangst met consumptie, een rondleiding, een proeverij met streekproducten, een bijzondere boerenactiviteit of pannenkoeken.
De vier routes voeren elk door een andere streek van het Vechtdal en hebben een eigen thema en een eigen verwenprogramma. Starten kan tussen 9.30 uur en 10.30 uur. De kosten bedragen 15 euro. Kinderen tot de lengte van een pakje stro zijn gratis. Dinsdag 23 juli start de eerste route bij Hoeve Bosman in De Krim. 30 juli (Hardenberg), 6 augustus (Ommen) en 13 augustus (Ommen) zijn de andere data. Zie www.deboeralsgastheer.nl.

Meer berichten