Vroomshoop krijgt een heuse Dorpskwizz.
Vroomshoop krijgt een heuse Dorpskwizz. (Foto: )

'De slimste mens' slaat aan

  Cultuur

Vroomshoop - Het initiatief van de lokale Dorpsraad om een Vroomshoopse Dorpskwizz te houden slaat aan. Er hebben zich nu al meer dan tien teams van maximaal vijf personen opgegeven, waarbij twee teams van de Brandweer, een team van de Mediatheek van Het Noordik, een team van de GBT-fractie en een team van Levend Vroomshoop. Ook bedrijven, buurten en straten en verenigingen tonen in toenemende mate belangstelling voor deze primeur. In totaal kunnen 75 teams, bestaande uit 3 tot en met 5 deelnemers, ingeschreven worden.

Op de vrijdagavonden 22 november en 29 november kunnen "de slimste mensen" uit Vroomshoop zich met elkaar meten in de theaterzaal van Het Punt. Veel leuke visuele vragen over het dorp Vroomshoop, maar ook over andere items en leuke doe-opdrachten zijn er te verwachten bij deze Dorpskwizz, meldt Hans Nieboer. "Landelijk wint dit fenomeen steeds meer aan populariteit. Geen wonder, want kennis van je eigen plaats wordt gecombineerd met algemene kennis.''
Het Cogas Cultuurfonds ondersteunt de Vroomshoopse Dopskwizz met een bedrag van 500 euro. Ook stellen plaatselijke bedrijven aantrekkelijke prijzen beschikbaar. Wim Bremmer uit Hoge Hexel presenteert de allereerste Dorpskwizz. Teams kunnen zich voor 15 euro inschrijven via www.dorpskwizzvroomshoop.nl.

Meer berichten