De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de bieb, zegt Marieke Stegeman.
De VakantieBieb is hét zomercadeautje van de bieb, zegt Marieke Stegeman. (Foto: )

De VakantieBieb is hét cadeautje van de zomer van de bibliotheek

  Cultuur

Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de bibliotheek, met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. De app is gratis te downloaden en een lidmaatschap is niet nodig. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.

Twenterand - De zomer is voor veel mensen de tijd om eens lekker 'bij te lezen', stelt Marieke Stegeman van de Bibliotheek Twenterand. "Of je nu op reis gaat of thuisblijft, de bibliotheek heeft voor elk wat wils: romans, jeugdboeken, e-books, reisgidsen, tijdschriften en luisterboeken. In de vakantieperiode worden de materialen voor zes weken uitgeleend. Via de bibliotheekwebsite of app kunt u als lid gratis e-books en luisterboeken downloaden. U kunt overal al uw materialen inleveren en lenen.''

De bibliotheken in Den Ham en Vriezenveen zijn open op de normale openingstijden. Bibliotheek Vroomshoop is van 15 juli tot en met 23 augustus dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur en op donderdagavond tot 19.30 uur. Bibliotheek Westerhaar is gesloten van maandag 5 augustus tot en met vrijdag 16 augustus en op maandag 19, woensdag 21 en donderdag 22 augustus. In die week is de bibliotheek wel geopend op dinsdag 20 en vrijdag 23 augustus.

Tijdens de vakantieperiode worden afgeschreven boeken te koop aangeboden in alle vestigingen. Voor jeugdboeken is de prijs 50 cent en voor tien stuks moet 3,50 euro worden betaald. Boeken voor volwassenen kosten 1 euro per boek en tien voor 7 euro. Ook zijn er dvd's (per stuk 1 euro) en tijdschriftpakketten te koop. Tijdens de Boerenmarkt op woensdag 14 augustus houdt de Bibliotheek Vriezenveen een grote verkoop van afgeschreven boeken, dvd's en tijdschriften.

Een boek lenen in bijvoorbeeld een Zeeuwse bibliotheek kan prima, weet Marieke Stegeman. "U kunt u daar gratis laten inschrijven als gastlener en met uw gastleenpas boeken en tijdschriften lenen. Deze materialen kunt u weer inleveren in de bibliotheek waar u als gastlener bent ingeschreven of in uw eigen bibliotheek. In Overijssel en Gelderland kunt u lenen met uw eigen bibliotheekpas.'' Info: www.bibliotheektwenterand.nl.

Meer berichten